Hlavní obsah

Hunt ani Čech už na osudný střet nemyslí

Rok stará událost je zapomenuta. V říjnu 2006 irský útočník Readingu Stephen Hunt kolenem zlomil lebeční kost brankáři Chelsea Petru Čechovi. Jednička české reprezentace se ale dokázala dát rychle do pořádku a znovu je jistotou národního celku. „Na střet už nemyslíme, je to pryč,“ shodují se oba. Ve středu se proti sobě postaví v kvalifikaci ME 2008.

Článek

Šestadvacetiletý irský hráč po střetu zažíval peklo, smrtí mu vyhrožovali fanoušci Chelsea. Na jméno mu stále nemohou přijít ani čeští příznivci, což Hunt nejspíše pocítí i ve středu na Letné. Irové ztratili v sobotu dva body na Slovensku a v Praze potřebují vyhrát. K tomu musejí skórovat, čemuž bude chtít Petr Čech zabránit. „Marek Čech irské naděje přidusil, Petr Čech je zadusí úplně,“ psaly v pondělí ostrovní Timesy.

Čech se po operaci dokázal vrátit, v lednu poprvé nastoupil po 98 dnech od střetu. Chelsea prohrála v Liverpoolu 0:2. „Je to moje velké osobní vítězství,“ komentoval na začátku roku návrat mezi tyče Čech. Od svého návratu chytá pravidelně v ochranné helmě.

Jak se vše seběhlo?
Čech vybíhal z branky pokrýt míč, který na kraji pokutového území přikryl. Hunt ale pokračoval v napadání a kolenem trefil Čecha do hlavy.
Rozhodčí Mike Riley nechal pokračovat ve hře, gólman odehrál míč a odklopýtal za brankovou čáru. Teprve pak sudí přerušil hru a nechal brankáře ošetřit.
Problém na zákroku Hunta neviděla ani Anglická fotbalová asociace, jež situaci zkoumala.

Středa nebude prvním setkáním po osudném zápase, již v srpnu proti sobě oba fotbalisté nastoupili ve 2. kole Premier League. A znovu v Readingu. Po jeho skončení se objali, duel byl pro českého gólmana mimořádný. Při předchozím utkání v prosinci (2:2) zůstal Hunt z bezpečnostních důvodů jen na lavičce. Hunt poslal do nemocnice omluvný dopis a pohlednici k Vánocům, léčícího se Čecha ale nenavštívil.

Ve středu hrají Irové na Letné klíčový souboj kvalifikace mistrovství Evropy 2008 a hráč Readingu by neměl chybět v základní sestavě. O startu Petra Čecha nepochybuje nikdo. A výsledek jejich souboje bude z jedním z rozhodujících faktorů při cestě na kontinentální šampionát.

Reklama

Související témata: