Hlavní obsah

Musíme prostě Čechy porazit, tvrdí Staunton

PRAHA

Ve středu se irský fotbalový výběr postaví proti České republice a pro oba týmy se jedná o velice důležitý zápas v kvalifikační skupině D o evropský šampionát 2008. Irové ve svém posledním utkání proti Slovensku inkasovali vyrovnávací branku v nastaveném čase a proti Čechům tak musejí zvítězit, aby se na svého soupeře bodově dotáhli. „Musíme prostě jít a Čechy porazit,“ říká trenér Staunton.

Článek

Irskému trenérovi Stauntonovi bude chybět nebezpečný záložník Ireland, který musel odletět domů kvůli pohřbu své babičky. Kouč nemůže povolat ani liverpoolského Steva Finnana kvůli zdravotním potížím. Čechům bude kromě zraněného Zdeňka Grygery chybět vykartovaný Jan Koller. Středeční zápas prověří po posledním utkání mentální a psychické síly Stauntonových svěřenců.

„Jsme zklamáni z toho, jak skončilo utkání se Slovenskem, ale to už je nyní za námi a my musíme jít dál,“ řekl trenér irské reprezentace. „Ve středu nás čeká velký večer a my víme, co musíme udělat. Musíme jít a prostě Čechy porazit,“ dodal trenér.

"Důležité bude často neztrácet míče a kontrolovat hru. Zbytečné ztráty mohou vést k rychlým akcím soupeře," naznačil, že dobře odhadl české záměry na kombinační hru s rychlými brejky z důsledné defenzivy.

Dunne: Naše plány se nemění

„Všichni jsme zklamaní po zápase se Slovenskem, ale teď cítíme, že se můžeme Čechům postavit a získat proti nim tři body,“ řekl obránce Manchesteru City Richard Dunne pro BBC. „Naším cílem bylo získat čtyři body z těchto dvou utkání, ten plán se nemění,“ dodal sebevědomě.

Z irského tábora před dvojzápasem proti týmům bývalého společného státu zaznívaly hlasy, které poukazovaly na to, že zápas na slovenské půdě bude náročnější. Po sobotním bojovném výkonu našich východních sousedů a tristním představení českých fotbalistů na půdě San Marina by jim mohl dát český fanoušek za pravdu.

„Nemáme bohužel příliš zkušeností s vítězstvími na půdách soupeřů, ale středeční zápas bude pro nás další cennou zkušeností,“ řekl osmadvacetiletý hráč. „Musíme ale pro výsledek udělat všechno, vydat se ze všech sil,“ dodal Dunne.

Reklama

Související témata: