Hlavní obsah

Zvládneme to, věří před Irskem Rosický

Optimistou je před středeční klíčovou kvalifikační bitvou proti Irsku kapitán reprezentace Tomáš Rosický. Čeští fotbalisté v sobotu neoslnili v San Marinu, ve středu proti nejbližšímu pronásledovateli podle záložníka Arsenalu nezaváhají. „Nálada je velice bojovná, cítíme obrovskou šanci. Věřím, že to zvládneme,“ řekl na úterní tiskové konferenci Rosický.

Článek

Změnila se irská reprezentace od posledního vzájemného utkání?

Nemyslím si, že se jejich herní projev změnil. Je to zkušené mužstvo. Po gólu v San Marinu v 94. minutě chytili druhý dech a hrají dobrý fotbal. Třeba se to teď otočí tím, že dostali gól v 90. minutě na Slovensku.

Irové se nechali slyšet, že budou na Letné hrát na vítězství. Rozhodne podle vás utkání o druhém postupujícím za Německem?

Zápas je pro oba týmy strašně důležitý. Jsme si vědomi, že v případě výhry uděláme velký krok k postupu. Chceme svoji šanci doma využít.

Překvapilo vás, že Irové na třetí příčce odskočili Slovensku?

Ne. Dalo se čekat, že se to takovým způsobem bude mydlit.

Trenér Staunton řekl, že Slováci jsou silnější než Češi...

To jsou psychologické hry před zápasem. Je to normální, děje se to všude. Pravda se ukáže na hřišti. Věřím, že vše zvládneme.

Nemáte obavu, že po vás jako tvůrci hry Irové půjdou?

To může být. I v Irsku si mě Carsley hlídal víc, než je normální. Ale jsem na tyhle typy záložníků zvyklý. Když se tak stane, nebude to pro mě nic nového.

Jak byste popsal Lee Carsleyho?

Je to velice tvrdý záložník, párkrát jsem proti němu hrál. Je tvrdý, ale férový. Určitě se proti němu nehraje lehce. Ale jsem na podobné typy zvyklý z Premier League, nebude to pro mě nic nového.

Po zápase v San Marinu jste říkal, že vysokého útočníka není potřeba povolávat. Chvíli poté kouč Brückner dodatečně nominoval sparťana Libora Doška...

To nebylo nic proti Liboru Doškovi. To je samozřejmě nesmysl. Bylo jasné, že trenér někoho povolá. Pak vše ještě sklouzlo do roviny, že já jsem proti trenérovi. Což už nechápu vůbec.Trenér Brückner mi v kariéře moc pomohl.

Musel jste uklidňovat atmosféru kolem týmu?

Víme, že jsme v San Marinu nepředvedli nic zázračného. Jen jsme splnili, co se čekalo. Teď mluvíme o zápase, který nás čeká. Nálada je velice bojovná, cítíme obrovskou šanci. Věřím, že to zvládneme.

Reklama

Související témata: