Hlavní obsah

Češi jdou do klíčového duelu s Barošem

Tomáš FlieglSport.cz

S útočníkem Milanem Barošem nastoupí čeští fotbalisté v klíčovém utkání kvalifikace mistrovství Evropy 2008 proti Irsku. Útočník Lyonu v úterý bez problémů absolvoval trénink a ve středu by na Letné neměl chybět v základní sestavě. Pokud Češi uspějí, budou tři zápasy před koncem kvalifikace jednou nohou na šampionátu. „Cítíme velkou šanci,“ přiznává kapitán Tomáš Rosický.

Článek

Kouč Brückner si může oddychnout, k dispozici bude mít alespoň polovinu svého elitního útoku. Jan Koller pro žluté karty nemůže nastoupit, místo něj byl povolán sparťan Libor Došek. Jak český tým vyběhne na trávník letenského stadiónu, je jako tradičně otázkou. Trenér odmítl specifikovat jakékoliv změny oproti sobotnímu duelu v San Marinu. „Sestava i obsazení bude v danou dobu. Nebudu mluvit o postech, ani o změnách,“ řekl stroze Brückner na úterní tiskové konferenci. Přesto se dá podle jeho slov očekávat, že Došek by do hry zasáhl až v průběhu utkání a před pětičlennou zálohou by mohl být osamocený útočník Baroš.

Důležitý hráč bude chybět i Irům, na pohřeb babičky odcestoval útočník Stephen Ireland. Dlouhodobě zraněný je další forvard Damien Duff. Přesto jsou Irové sebevědomí a po příletu do Prahy se netají cílem na Letné zvítězit. „Je to stabilizovaný celek, i když jim chybí jeden obránce - Finnan. Hrají systémem 4-4-1-1. Zbraně soupeře? Kvalita, sebevědomí a vysoká irská morálka. Irové hrají kultivovaný a kombinační fotbal,“ popsal irskou reprezentaci Brückner.

Čeští fotbalisté nemají ideální formu, do karet jim ovšem hraje tříbodový náskok v tabulce. I proto by se nezlobili v případě remízy, dravé Iry by udrželi za sebou s vědomím lepšího skóre. Do hry by se ale v případě výhry nad Walesem vrátili Slováci, kteří mají nejlehčí los.

Utkání začne v zaplněné Axa Areně ve 20:30, živě jej vysílá TV Nova. Hlavním rozhodčím je Řek Kyros Vassaras, asistenty Dimitrios Saraidaris a Cristos Gennaios. Zápas můžete sledovat v on-line reportáži Sport.cz.

Předpokládané sestavy:
ČR: Čech - Ujfaluši, Kováč, Rozehnal, Jankulovski - Sionko (Jarolím), Rosický, Galásek, Polák, Plašil (Vlček) - Baroš.
Irsko: Given - O'Shea, McShane, Dunne, Kelly - McGeady, Carsley, Reid, Kilbane - Keane, Doyle.

Reklama

Související témata: