Hlavní obsah

Nejlepší známku si odnesl Jankulovski s Plašilem, nejhorší Galásek

PRAHA

Čeští fotbalisté ve středečním utkání kvalifikace o mistrovství Evropy 2008 vydřeli proti Irsku důležité tři body a výrazně se přiblížili postupu na šampionát. Jak se vedli hráči, jimž dal kouč českého národního týmu Karel Brückner na Letné důvěru? Porovnejte svůj názor se známkováním deníku Právo.

Článek

Nejlepší známku si podle redaktorů Práva odnesli Marek Jankulovski s Jaroslavem Plašilem, z jejichž pohledné akce padl v 15. minutě první a nakonec rozhodující gól. Naopak nejhorší hodnocení si vysloužil veterán Tomáš Galásek, který proti Irům neměl svůj den a na letenském trávníku nebyl skoro vidět.

HODNOCENÍ ČESKÝCH REPREZENTANTŮ PODLE PRÁVA
PETR ČECH2
Centry až na jednu výjimku stahoval se stoprocentní spolehlivostí. Jednou ho zachránila tyč. Ke střelbě se jinak soupeř moc nedostal. Nezvykle často nepřesně rozehrával.
TOMÁŠ UJFALUŠI2
Dopředu neškodný, jeho strana byla průchodnější než druhý kraj obrany. Do rizika zpětnou přihrávkou vystavil Čecha. Šanci ve druhé půli nedal.
RADOSLAV KOVÁČ2
Vypadalo to, že v jeho kůži hraje snad někdo jiný než v sobotu v San Marinu. Jistota, až na jednu drobnou minelu. Zkoušel chodit na vysoké míče do šestnáctky soupeře, ale centry ze standardek byly proti valu irských hlavičkářů bezcenné.
DAVID ROZEHNAL2
Ani on toho Irům moc nedovolil, jako poslední se ale nechal obejít na konci první půle. Zachraňoval po Čechově chybě. MAREK
MAREK JANKULOVSKI1
Muž zápasu. Vzadu bezchybný. K tomu zničující výpady. Snad nejlépe pochopil, že přes klasické ofenzivní hráče to nepůjde. Dal rozhodující gól.
LIBOR SIONKO2
V první půli vraždil šance. Alespoň se do nich dostával, odvážně rejdil po pravé straně. Na konci půle chyboval v rozehrávce. Ve druhé půli jako by ze hřiště vymizel.
JAN POLÁK2
Začal sebevědomě, postupem času ztrácely jeho přihrávky na přesnosti, ale i tak odvedl spoustu práce. Útlumu týmu v druhé půli nezabránil.
TOMÁŠ ROSICKÝ2
Báječně posílal do šestnáctky Sionka, byl u spousty dalších akcí, ale úplně ono to nebylo. I soupeři v první půli pomohl do slibné akce, Irové ji naštěstí zpackali. Po pauze skvěle pálil, Given vyrážel.
TOMÁŠ GALÁSEK3
Nebývale matný. Nebyl vidět. Zápas se mu nepovedl. I trenér od něj zjevně čekal více, střídal v pauze.
JAROSLAV PLAŠIL1
Hlavně v první půli se něj příjemně dívalo. Našel Rosického v dobré pozici, skvěle narazil Jankulovskému. Vysoký standard držel i po pauze.
MILAN BAROŠ2
V sevření drtičů v ostrovní obraně to měl přetěžké. Ve druhé půli aktivnější, ač paradoxně neměl v některých fázích nezbytnou podporu ze zálohy.
TOMÁŠ SIVOK2
Sotva nastoupil, šel odvážně do souboje a natloukl si. Přehled nechyběl.
Stanislav Vlček a David Jarolím nehodnoceni, hráli příliš krátce.
Hráči jsou hodnoceni podle školní stupnice 1 až 5.

Reklama

Související témata: