Hlavní obsah

Irové museli podle tisku spolknout hořkou pilulku

DUBLIN/PRAHA

Hořkou pilulkou, která ukončila večer utrpení, je podle britského a irského tisku porážka irských fotbalových reprezentantů v kvalifikaci s Českou republikou O:1. Deníky se shodují, že Irsko kvůli ní na evropské mistrovství příští rok nepojede, i když existuje kombinace, při které by mu to vyjít mohlo.

Článek

Britské deníky se neshodují v názoru na vyloučení Stephena Hunta. Zatímco podle Sunu bylo vyloženě chybné a vyvolané filmováním a nátlakem na české straně, Daily Mail píše, že pro Huntův útok nebylo omluvy.

Většina však souhlasí s irským trenérem, že Hunt vyloučen být neměl a citují i českého kouče, který řekl, že vyloučení nutné nebylo. V každém případě podle Timesů toto vyloučení ukončilo pro Iry mizérii večera, i když statečně bojovali až do konce.

Dublinský Independent chválí irské hráče za bojovnost, s níž i v deseti usilovali alespoň o bod. Pozastavuje se jen nad vedením zápasu v podání kouče Stauntona, který si podle deníku vybral horší chvilku své trenérské kariéry. Irové podle listu mohou na cestu pod Alpy zapomenout, Češi, jimž stačí ve zbývajících duelech jedna výhra, už svou šanci nepustí.

Irish Post se zase ptá, zda je irský sport na pokraji katastrofy, protože jak ragbisté, tak fotbalisté se na mezinárodní úrovni potýkají s obtížemi.

Reklama

Související témata: