Hlavní obsah

Huntovo vyloučení bylo přísné, shodli se aktéři po utkání

PRAHA

Těžký večer prožil ve středu irský fotbalista Stephen Hunt. V Praze jej při každém dotyku míče provázel bouřlivý pískot, čemuž se hráč Readingu snažil čelit zvýšenou aktivitou. Po hodině hry ale nasazení přehnal a po zákroku na Jana Poláka jej rozhodčí Vassaras vyloučil. „Vyloučení bylo přísné,“ připustil po zápase i domácí kouč Brückner.

Článek

Hunt je českým nepřítelem číslo jedna od loňského října, kdy nešetrným zákrokem zlomil lebeční kost brankáři Petru Čechovi. Přestože oba aktéři na zákrok již nevzpomínají, čeští fanoušci nezapomněli.

Hunt přišel do hry v 38. minutě za zraněného Johna O’Shea a oživil do té doby matnou irskou ofenzívu. Kdykoliv měl šestadvacetiletý míč u své nohy, provázelo jej hlasité bučení a pískot. „Určitě není jednoduché, když na vás při každém dotyku s míčem píská polovina stadiónu. Myslím si, že z toho vyplynulo i jeho vyloučení,“ říkal po zápase Petr Čech.

Dlouhovlasý rychlík totiž na hřišti dlouho nepobyl, pouhých 23 minut. V 61. minutě u středové čáry fauloval Poláka a Vassaras jej vyloučil. „Ztratil míč na polovině hřiště, což vedlo k všeobecnému posměchu, chtěl jej vybojovat zpátky. Sice první zasáhl míč, ale doplatil na to, že se hrálo v Evropě. Myslím si, že v anglické lize by rozhodčí neodpískal ani faul,“ uvedl Čech. „Vyloučení bylo spíš nešťastné,“ připustil i trenér Brückner.

Za klíčový okamžik označil vyloučení Hunta i irský kouč Steve Staunton. „Když nám byl vyloučený hráč, byli jsme v tempu. Dost nás červená karta zabrzdila. Byla hodně přísná, Hunt dojel do hráče setrvačností. Polák hodně simuloval a rozhodčí chtěl dát jen žlutou kartu. Ale když přiběhl Kováč, tak sudí vytáhl červenou,“ popsal svůj pohled na inkriminovaný okamžik trenér Irska.

Irové prohrou prakticky ztratili šanci na postup a pokud 13. října prohrají doma s Německem, bude jejich neúspěch v kvalifikaci definitivní. „Je to na Češích. S šestibodovým náskokem mají vše ve svých rukách. Oba budeme hrát s Němci, což nebude lehké. Jsou to cenné zkušenosti pro naše mladé hráče před dalšími kvalifikacemi,“ připustil nízké šance svého celku Staunton.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články