Hlavní obsah

Ireland lhal o smrti babičky, aby nemusel hrát na Letné

DUBLIN

Irský fotbalista Stephen Ireland se přiznal, že lhal o smrti své babičky, aby mohl odjet domů před středečním zápasem národního týmu v evropské kvalifikaci s českou reprezentací. Záložník Manchesteru City ve skutečnosti spěchal za svou přítelkyní, která zrovna přišla o nenarozené dítě.

Článek

Hráčova lež vyšla najevo poté, co zástupci irské asociaci i anglického klubu zjistili, že obě Irelandovy babičky jsou naživu."Jessica mi říkala, že se cítí strašně osamělá a chtěla, abych přijel domů. Myslela, že by mě mohli pustit domů rychleji, kdybych řekl, že mi umřela babička," uvedl v pátek Ireland v prohlášení k celé záležitosti.

Irská asociace mu pronajala soukromé letadlo, které ho dopravilo domů ze Slovenska po sobotní remíze 2:2, k níž přispěl úvodním gólem.

Funkcionáři však vzápětí zjistili, že babička z Corku, která údajně zemřela, žije. V pondělí proto kouč Steve Staunton fotbalistovi zavolal. Hráč, jenž má v národním mužstvu výbornou bilanci čtyř branek v šesti zápasech, pokračoval ve lhaní a řekl trenérovi, že zemřela druhá babička žijící v Londýně. Tuto lež zase odhalili představitelé Manchesteru City.

"Teď už vím, že jsem udělal obrovskou chybu, když jsem jim tvrdil, že mi umřely babičky a hluboce toho lituji. Sobotní potrat Jessiky nás oba sebral a zpanikařili jsme," uvedl Ireland, který se omluvil celé rodině a zejména oběma babičkám, i funkcionářům irské asociace a svého klubu.

Kouč Staunton, který Irelandovy absence v zápase velmi litoval, jeho omluvu přijal. "V reprezentaci hraje rád, bohužel udělal špatné rozhodnutí v těžké situace, v níž se nacházel," řekl Staunton, jehož svěřenci porážkou 0:1 na Letné v podstatě přišli o šanci postoupit na Euro 2008.

Reklama

Související témata: