Hlavní obsah

Němcům budou proti Česku chybět Klose i Ballack

FRANKFURT NAD MOHANEM

Němečtí fotbalisté budou v kvalifikačním utkání s Českou republikou 17. října v Mnichově postrádat kvůli zraněním kapitána Michaela Ballacka a nejlepšího střelce Miroslava Kloseho. V nominaci, kterou v pátek oznámil trenér Joachim Löw, chybí ze známých jmen také obránce Philipp Lahm. Naopak brankář Jens Lehmann ve výběru je, přestože kvůli zdravotním problémům v Arsenalu momentálně nechytá.

Foto: Martin Meissner

Německý kapitán Michael Ballack bude v utkání s Českem svému týmu chybět.

Článek

Němce čeká 13. října zápas s Irskem v Dublinu, o čtyři dny později přivítají v Mnichově tým trenéra Karla Brücknera. K jistotě postupu jim stačí, když z těchto zápasů vytěží jediný bod. Přesto trenér nehodlá příliš experimentovat a nepovolal žádného nováčka.

Tvůrce hry Michael Ballack se po dvou operacích kotníků stále ještě nezotavil a Chelsea ho dokonce ani nenapsala na soupisku pro Ligu mistrů. Miroslav Klose vynechal jarní zápas s českými fotbalisty v Praze kvůli trestu, tentokrát hvězdu Bayernu Mnichov na trávník nepustí poraněný kotník.

Vrací se i trio z Brém 

Sedmatřicetiletý Jens Lehmann, který je od loňského mistrovství světa, německou brankářskou jedničkou, stál naposledy při zápase v brance v polovině srpna. Od té doby marodí s pohmožděným loktem. Trenér Löw je s ním však prý denně v telefonickém kontaktu a gólman mu slíbil, že bude fit. Proto kouč ani nepovolal třetího brankáře, spolu s Lehmannem přiletí na sraz jen Timo Hildebrand z Valencie.

Po zranění se do mužstva vrací trio Werderu Brémy Torsten Frings, Tim Borowski a Clemens Fritz. Nejpočetnější zastoupení však má Bayer Leverkusen s pěti hráči.

Pokud německému trenérovi dělá něco starosti, tak jsou to útočníci. Lukas Podolski v této sezoně ještě nedal v bundeslize ani jeden gól a po příchodu Itala Toniho nemá místo v sestavě Bayernu vůbec jisté. Tabulku ligových střelců s výjimkou Kloseho ovládají cizinci. I proto se do výběru znovu dostal Patrick Helmes z druholigového Kolína nad Rýnem.

Nominace Německa
Brankáři
Timo Hildebrand (Valencia, 6 mezistátních zápasů/0 branek), Jens Lehmann (Arsenal, 48/0),
Obránci
Gonzalo Castro (Leverkusen, 3/0), Arne Friedrich (Hertha, 52/0), Manuel Friedrich (Leverkusen, 8/1), Clemens Fritz (Brémy, 7/1), Marcell Jansen (Bayern Mnichov, 18/1), Per Mertesacker (Brémy, 35/1), Christoph Metzelder (Real Madrid, 35/0),
Záložníci
Tim Borowski (Brémy, 29/2), Torsten Frings (Brémy, 68/10), Roberto Hilbert (Stuttgart, 5/0), David Odonkor (Betis Sevilla, 12/1), Simon Rolfes (Leverkusen, 4/0), Bernd Schneider (Leverkusen, 80/4), Bastian Schweinsteiger (Bayern Mnichov, 45/13), Piotr Trochowski (Hamburger SV, 7/0),
Útočníci
Mario Gomez (VfB Stuttgart, 3/3), Patrick Helmes (1. FC Kolín n. R., 4/0), Stefan Kiessling (Leverkusen, 1/0), Kevin Kuranyi (Schalke, 42/19), Lukas Podolski (Bayern Mnichov, 40/23).

Reklama

Související témata: