Hlavní obsah

Rooney: Musím se už chytit a dát pár gólů

Hvězdný útočník Manchesteru United vstřelil v této sezóně za svůj klub již tři branky, ovšem bilance vstřelených gólu v národním týmu je tristní. Za Anglii se totiž Wayne Rooney trefil naposledy na Euro 2004. „Nemůžu pochopit, proč se mi v reprezentaci nedaří vstřelit gól,“ zoufá si v těchto dnech Rooney.

Článek

Nejbližší příležitost, jak tuto nelichotivou bilanci napravit, bude mít obávaný forvard Rudých ďáblů v sobotu. Na domácí půdě totiž Albion přivítá reprezentaci Estonska a může se tak již výrazně přiblížit k postupu na Euro 2008.

„Za Anglii se mi nepodařilo předvádět takové výkony, jaké se mi daří předvádět v dresu Manchesteru,“ říká Rooney, jehož góly by výběru Anglie mohly výrazně pomoci právě proti Estonsku.

„Když jsem poprvé nastoupil za Anglii, opravdu se mi dařilo. Ale posledních pár let mi nevyšlo tak, jak bych si přál,“ nemůže stále pochopit příčinu neúspěchů v národním dresu.

Wayne Rooney má ovšem to štěstí, že se mu na klubové úrovni daří. Ovšem kdyby potkal špatnou sérii i v dresu Manchasteru, mohlo by se to negativně projevit na jeho formě.

Už teď střelec Rudých ďáblů přiznává, že na něho negativně dopadá jeho střelecká nemohoucnost v reprezentaci. „Bylo to pro mě frustrující, hodně jsem toho četl, slyšel, co si lidi o mně říkají. Musím zahrát dobře a pomoct Anglii v následujících dvou utkáních k postupu z kvalifikace,“ zakončil na stránkách goal.com Rooney.

Reklama

Související témata: