Hlavní obsah

Francouzi přiletěli na Faerské ostrovy tři hodiny před zápasem

BERGEN

Kvůli velkým komplikacím s dopravou nastoupí francouzští fotbalisté k sobotnímu zápasu evropské kvalifikace na Faerských ostrovech takřka rovnou z letadla. Protože v pátek nemohli přistát v dějišti kvůli husté mlze a vytrvalému dešti, nechtěně strávili noc v Norsku a do Tórshavnu dorazili až dnes před druhou hodinou odpoledne. Zápas v nicméně začne podle plánu v 17:00 SELČ.

Článek

Vicemistři světa strávili v pátek v letadle jedenáct hodin a na Faerských ostrovech se pokusili přistát dvakrát. Po prvním nezdaru se letadlo muselo vrátit do skotského Aberdeenu, aby doplnilo palivo, pak bylo odkloněno do norského Bergenu. Protože francouzský tým čeká už ve středu další pokračování kvalifikace, nepožádal o přeložení dnešního duelu na neděli, na což měl podle pravidel UEFA právo.

"Já doufám, že budeme hrát podle plánu. Je to pořád lepší než čekat další den. Navíc už ve středu hrajeme další zápas s Litvou," řekl trenér Raymond Domenech ještě v Norsku, odkud výprava odletěla až dnes hodinu před polednem. Na souostroví v Atlantickém oceánu její letadlo nakonec dosedlo přesně v 13:37 SELČ. Podle agentury Reuters zástupci domácího svazu informovali, že posunutý nebude ani výkop.

Spekulace, zda zdlouhavé cestování a nečekané problémy hráče ovlivní, nejsou podle kouče Domenecha na místě. "Situace není ideální, ale hráči nejsou ani vyčerpaní, ani deprimovaní. Nevěřím, že to bude mít pro nás následky," řekl.

Otázkou je, kdo bude zápas řídit, protože ještě dnes dopoledne na Faerských ostrovech nebyli ani delegovaní rozhodčí. Naopak kvalifikační utkání jednadvacítek mezi domácími hráči a Ázerbájdžánem se dnes odehrálo bez problémů.

Francouzští fotbalisté potřebují na půdě outsidera zvítězit, protože jim v kvalifikaci mistrovství Evropy ve skupině B patří aktuálně až nepostupové třetí místo.

Reklama

Související témata: