Hlavní obsah

Německo si jako první vybojovalo postup na ME

PRAHA

Fotbalisté Německa si bezbrankovou remízou vybojovali jako první z kvalifikace postup na ME 2008 do Rakouska a Švýcarska. V dalším utkání hráči Slovenska si jednoznačným výsledkem proti San Marinu spravili náladu a na domácím hřišti porazili trpaslíka vysoko 7:0. Kypru se podařilo udržet šanci na postup, když doma porazili Wales 3:1.

Foto: ČTK/AP/Dave Thompson

Německý fotbalista Mario Gomez se snaží přejít přes irského Richarda Dunneho

Článek

Slováci si v utkání o prestiž lehce poradili v Dubnici se San Marinem a již v poločase vedli již 3:0, když se o branky postarali Šesták, Hamšík a záložník Rosenborgu Trondheim Marek Sapara.

Dva a půl tisíce diváků do konce utkání vidělo v brance hostů ještě čtyři góly a Slováci tedy mohli slavit konečný výsledek 7:0. Vyrovnali tak rekordní zápis, když co do počtu branek napodobili utkání z 8. září 2004, když stejným způsobem deklasovali Lichtenštejnsko.

V dalším utkání naší skupiny se podařilo fotbalistům Kypru vyhrát nad Walesem 3:1.  I když hosté zásluhou Collinse vedli již po dvaceti minutách 1:0, nepodařilo se jim příznivý vývoj udržet ani do konce poločasu. V něm totiž vyrovnával kyperský Okkas.

Ten se trefil i ve druhém dějství a konečnou tečku zápasu dal v 79. minutě Charalambidis. Kypřané tak rozhodli, že sobotní kolo kvalifikace o postup na ME 2008 ještě nerozhodne o tom, aby česká reprezentace slavila postup již po utkání Německa v Irsku, jelikož první podmínka, aby Kypřané s Walesem remizovali se neuskutečnila.

Slovensko - San Marino 7:0 (3:0)
Branky: 32. a 57. Šesták, 25. Hamšík, 37. Sapara, 52. Škrtel, 54. Hološko, 76. J. Ďurica (z pen.), ŽK: 64. Sapara - 45. Bollini, 78. Marani. Rozhodčí: Luc Wilmes - Francois Mangen, Antonio De Carolis (všichni Luc.). Diváci: 2576
Slovensko: Čontofalský - Krajčík, Škrtel, J. Ďurica, Szabó - Sapara (79. A. Hesek), Hamšík, J. Kozák - Šesták (60. Vaščák), M. Čech - Hološko (71. Šebo)
San Maríno: F. Valentini - Andreini, Bollini (57. Benedettini), Della Valle, Albani, Vitaioli - C. Valentini, Bugli (68. Bonifazi), Vannucci, Nanni - Marani (85. De Luigi)
Kypr - Wales 3:1 (0:1)
Branky: 59. a 68. Okkas, 79. Charalambidis - 21. Collins. Rozhodčí: Bertolini (Švýc.).
Kypr: Jorgalidis - Okkaridis, Satsias, Elia, Michael (56. Charalambidis) - Christu (46. Jasemakis), Garpozis, Makridis, Nikolau - Aloneftis, Okkas.
Wales: Coyne - Ricketts (73. Easter), Gabbidon, Collins (41. Morgan), Bale - Ledley, Nyatanga, Robinson, Davies - Bellamy, Eastwood (55. Earnshaw).
Irsko - Německo 0:0
Rozhodčí: Hansson (Švéd.). Diváci: 80.000
Irsko: Given - Kelly, Dunne, O´Brien, Finnan - Keogh (80. McGready), Carsley, Reid, Kilbane (90. Murphy) - Doyle (71. Long), Keane.
Německo: Lehmann - A. Friedrich, Metzelder, Mertesacker, Jansen - Fritz, Frings, Trochowski (89. Castro), Schweinsteiger (19. Rolfes) - Kuranyi, Gomez (65. Podolski).

Reklama

Související témata: