Hlavní obsah

Svaz ví, kolik asi dostane, ale peníze za postup ještě nedělil

SEEFELD

Vedení ČMFS má představu, kolik by mohl český fotbal vydělat na postupu na mistrovství Evropy 2008, který je už velice blizoučko. Postup může svazu hodně pomoci i při jednáních o prodloužení smluv s partnery na další období do roku 2012.

Článek

„Postupem bychom měli vydělat přímo asi sto padesát miliónů korun, na bonusech pak dalších padesát miliónů. Ve smlouvách s partnery jsou pochopitelně konkrétní částky, které svaz dostane za postup. O tom, kolik zůstane svazu a klik si rozdělí hráči a realizační tým, jsme ještě nehovořili. Úlovek se dělí až po honu a ten ještě neskončil. Samozřejmě se nemluvilo ani o tom, co s penězi, které případně vyděláme na samotném šampionátu. Jsou tu modely z minulosti, ale zdůrazňuji, nebylo by správné porcovat medvěda, který ještě běhá po lese,“ zdůraznil místopředseda ČMFS Jaroslav Vacek, fotbalový ministr financí.

I když je potřeba udělat ještě jeden krůček jistoty, nelze čekat na poslední chvíli s ubytováním v Rakousku a Švýcarsku. „Existuje katalog oficiálních hotelů, které organizátoři a UEFA schválili pro mistrovství Evropy. Svazy, které věří, že jejich reprezentace postup vybojují, už si hotely vybírají s předstihem. My jdeme stejnou cestou,“ řekl Vacek.

„Máme dva hotely vyhlédnuté ve Švýcarsku, v Rakousku počítáme se seefeldským Dorintem a jeden budeme hledat v Korutanech. Ve Švýcarsku to bude v Interlakenu a u Ženevskéhho jezera. Na konkrétní adresy vyjedeme hned po losu, který je 2. prosince v Luzernu. To už budeme vědět, kde a kdy s kým hrajeme. Dorint je tradice, lze ho srovnat s hotelem Lindner, kde jsme bydleli při světovém šampionátu v Německu. V Seefeldu jsme už počtvrté. Personál zná nás, my víme, co můžeme čekat. Zázemí v hotelu i v okolí je skvělé a navíc tu výborně vaří,“ dodal Jaroslav Dudl, který má tyto záležitosti na starosti.

Reklama

Související témata: