Hlavní obsah

Trenér Německa Löw nepůjde do rizika

SEEFELD

Trenér německé fotbalové reprezentace Joachim Löw, byť jako první dovedl z kvalifikace svůj tým na EURO 2008, nebude zbytečně riskovat ani v dalších zápasech. „Splnili jsme úkol. To však neznamená, že pro nás kvalifikace skončila. Musíme ji důstojně dohrát a dobrým výkonem se chceme prezentovat už ve středu proti Čechům,“ řekl pro utkání v Irsku pro ARD Löw.

Článek

S mužstvem se hned přesunul do Mnichova. K marodům Ballackovi, Lahmovi, Klosemu, Borowskému a Schneiderovi přibyl kvůli žlutým kartám gólman Lehmann. „Byla to zbytečná žlutá. Nebudeme se vymlouvat na absence, máme na každý post kvalitního hráče, nikoliv náhradníka,“ zdůraznil Löw v rozhovoru pro server DFB.

„Samozřejmě více šancí dostanou mladí hráči, už kvůli kontinuitě v týmu, abychom si prověřili další možnosti. Proti Čechům určitě počítám od začátku s Podolskim, hrát bude i Schweinsteiger, i když musel v Dublinu odstoupit kvůli tržné ráně na hlavě,“ prozradil kouč.

Po šampionátu mu končí smlouva, ale o pokračování zatím není pevně rozhodnutý. „Je to náročná práce, protože musíte pracovat se spoustou lidí, které vidíte jen na společných akcích. Je také nezbytné přenášet herní filozofii na další reprezentační týmy. Určitě to v mém případě není o penězích. Jednat o nové smlouvě začneme s vedením svazu po utkání s Českem,“ uvedl Joachim Löw.

Jak ale v pondělí uvedla německá média, svaz už má pro kouče připravenou novou dvouletou smlouvu, v níž mu roční příjem navyšuje o půl miliónu eur. Dle německého tisku by kontrakt měl být podepsán již v pátek.

Reklama

Související témata: