Hlavní obsah

Bellamy: Proti Kypru jsme si nezasloužili vyhrát

PRAHA

Sobotní kvalifikační cyklus skupiny D mistrovství Evropy, ve které bojuje také česká reprezentace, postupovou tajenku nerozluštil. Kypr, který si poradil s děravou obranou Walesu a vyhrál 3:1 si tak udržel teoretickou šanci na postup. Musel by ale uspět ve zbylých třech utkáních a čekat na zaváhání soupeřů.

Článek

Britský sportovní portál Independent se nebojí ve svém ohlédnutí za utkáním, který se Walesu vůbec nepovedl, užívat termíny jako katastrofální kapitulace týmu z britského království. Velšané sice zásluhou Collinse vyhráli poločas 1:0, ovšem druhá půle byla jasně v režii domácích. Dvěma brankami Okkase a pojišťovací brankou Charalampidise vyhrál zaslouženě tým ze Středomoří 3:1.

„Víme, že jsme si nezasloužili vyhrát. Až tak se nám ten zápas nepovedl. Svojí předvedenou hrou a taktikou jsme si o neúspěch koledovali. A Kypr toho dokázal využít,“ řekl na stránkách Independentu velšský útočník ve službách West Hamu Craig Bellamy.

„Pokud se nám nepodaří ve středu uspět na půdě San Marina, bude to znamenat, že něco ve velšském týmu skutečně není v pořádku,“ pokračuje ve skeptickém duchu reprezentant se 46 starty v národním dresu.

Trenér velšských fotbalistů po utkání přiznal, že herní projev byl ochablý. „Budu si muset udělat rozsáhlou reflexi toho, co dělám,“ řekl kouč hostů John Toshack po utkání, které nazval debaklem.

Že by tento nezdar měl vést k rezignaci velšského trenéra, se nezdá. Alespoň dle slov představitele velšského fotbalového svazu, který možnou výměnu trenéra jasně dementoval. „Z naší strany v žádném případě neuvažujeme o tom, že by John Toshack rezignoval na funkci trenéra,“ poznamenal na stránkách Guardianu Ceri Stennett.

Reklama

Související témata: