Hlavní obsah

Ujfaluši nahradí Jankulovského, Rosický stále nejistý

MNICHOV

Stále nejistý je start kapitána fotbalové reprezentace Tomáše Rosického ve středečním utkání kvalifikace ME 2008 v Německu. Záložníka Arsenalu stále trápí svalové zranění a rozhodnutí tým odložil až na den utkání. „Jsem optimista, ale rozhodne se až po rozcvičení,“ řekl Rosický v Mnichově. Na úterní tiskové konferenci také trenér Brückner uvedl, že místo distancovaného Jankulovského nastoupí na levém kraji obrany Tomáš Ujfaluši.

Článek

Tvář reprezentačního lídra ale naznačovala, že do pohody má jeho stav daleko. „Zranění mě limituje v pohybu, což je pro mě samozřejmě to nejhorší,“ uvedl Rosický. Právě pohyb potřebuje špílmachr reprezentace k vytváření si prostoru pro rozdávání přihrávek spoluhráčům.

Svalové potíže jsou podle doktora Koláře způsobené nerovnoměrným zatěžováním svalstva a náprava může podle špičkového fyzioterapeuta trvat i několik měsíců. „Za poslední dny se to moc nezměnilo,“ řekl Rosický, který i na trénincích v Seefeldu některé činnosti vynechával.

Sedmadvacetiletý fotbalista je klíčovým mužem české ofenzívy, kouč Brückner je ale připravený i na variantu bez Rosického. „Musíme i s tím počítat, jsem ale optimista,“ nechal se trenér slyšet už po přípravném utkání v Teplicích. Rozehrávku by tak mohl obstarávat uzdravený David Jarolím.

Ujfaluši nahradí Jankulovského

Záložníka Hamburku by měl ve středu pole doplnit reprezentační nováček Jiří Kladrubský, jenž by měl společně s veteránem Tomášem Galáskem narušovat kombinaci Němců. Jindy tajemný Brückner v Mnichově prozradil variantu, v jaké by měla nastoupit obrana.

Vedle stoperů Rozehnala s Kováčem vyběhne na trávník místo vykartovaného levého beka Jankulovského Ujfaluši. „Nebude to žádné překvapení, nastoupí tam Tomáš Ujfaluši,“ překvapil novináře kouč. Na pravé straně defenzívy by tak mohl hrát Zdeněk Pospěch.

Zápas v mnichovské Allianz Areně začíná ve středu ve 20:45, živě jej vysílá Česká televize a on-line přenos můžete sledovat i na stránkách Sport.cz. Jako hlavní rozhodčí bude utkání řídit Angličan Howard Webb.

Reklama

Související témata: