Hlavní obsah

Německý trenér Löw: Tohle mužstvo si nezaslouží pískot

MNICHOV

Trenér německých fotbalistů Joachim Löw přijal středeční porážku v Mnichově bez pocitů trpkosti. Snažil se v ní najít poučení a v rozhovoru pro agenturu DPA uvedl, že si jeho tým ani po prohře s Českou republikou nezasloužil pískot publika.

Článek

"Chápu, že po porážce 0:3 dávají diváci najevo svou nespokojenost. Ale tohle mužstvo si to nezaslouží. Měli jsme na hřišti hodně mladých hráčů, kteří se teprve rozvíjejí. A navíc v minulých zápasech hráli dobře," bránil Löw své svěřence před zatracováním.

Hrou svého týmu byl zklamán, naopak přemožitele chválil. "Na hřišti byl jen jeden herec a tím byl český tým. My neměli nic z toho, čím jsme se prosazovali v minulých měsících. Výsledek 3:0 je z tohoto pohledu v pořádku," zhodnotil Löw.

Ze špatných výsledků si bere trenér Löw poučení 

Německý trenér je známý tím, že při výborných výsledcích nepropadá euforii a ze špatných hledá poučení. Tak to udělal po debaklu od Itálie 1:4 těsně před loňským mistrovstvím světa, když byl ještě asistentem Jürgena Klinsmanna, a chystá se k tomu i teď. "Před příštím utkáním to musíme jasně probrat. Organizace hry, tempo, hra bez míče - to všechno nebylo takové jako dřív," pojmenoval německé nedostatky.

Na otázku, jestli hrála nějakou roli skutečnost, že Němci už měli postup v kapse, prý odpověď nezná. "Zatím nevím, proč byla naše hra tak těžkopádná. Budu to teprve analyzovat," řekl Löw.

Porážku prý nijak nepřeceňuje. "Jasné je jen jedno. Před dvěma dny jsme byli favorit mistrovství Evropy, teď už jím nejsme. Ale stále patříme do okruhu týmů, které ho mohou vyhrát," řekl německý trenér a připomněl, že mu ve středu v Mnichově chybělo několik opor. "Ti hráči se vrátí. Pro nás je důležitý až rok 2008.Až od prvního hvizdu na šampionátu se začne měřit skutečná síla týmu," dodal Löw.

Reklama

Související témata: