Hlavní obsah

Sparťan Kisel se po dvou letech vrací do slovenské reprezentace

BRATISLAVA

Záložník pražské Sparty Karol Kisel se po více než dvouleté přestávce vrací do slovenské reprezentace. Trenér Ján Kocian ho zařadil do nominace na kvalifikační zápasy v České republice a v San Marinu. Hrdina čtvrtečního zápasu Sparty v Poháru UEFA se tak v sobotu 17. listopadu představí na Letné v roli hosta.

Článek

Druhým hráčem z české ligy je Matej Krajčík ze Slavie, zatímco jeho klubový spoluhráč Dušan Švento ve výběru tentokrát kvůli zranění chybí. Trenér Kocián bude v závěru kvalifikace postrádat také zraněného útočníka Roberta Vitteka z Norimberka. Na jeho místo byl povolán nováček Juraj Halenár z Artmedie Petrželka, momentálně nejlepší střelec slovenské ligy.

Slovenská reprezentace už nemá šanci na postup, českým fotbalistům se však pokusí oplatit loňskou domácí prohru 0:3 z Bratislavy. Trenér Kocián ale na tiskové konferenci prohlásil, že nebude hráče motivovat nějakými myšlenkami na pomstu.

V Praze čeká Slovensko těžký zápas

Slovenský trenér si uvědomuje, že jeho svěřence čeká v Praze těžký zápas. "Češi nám v kvalitě hodně utekli," řekl Kocian. Ani absenci zraněného brankáře Petra Čecha nepovažuje za nějakou výhodu pro svůj tým. "Větší ztrátou pro soupeře bude absence Jankulovského. Naší výhodou by bylo, kdyby chyběl někdo z tvůrců hry. Ale Češi dokázali v Německu vykompenzovat i absenci Rosického," připomněl Kocian.

Kisel naposledy oblékl slovenský dres v říjnu 2005 při bezbrankové remíze s Ruskem ještě v éře trenéra Dušana Galise. Kocian ho od svého příchodu k mužstvu loni v listopadu ještě nikdy nepovolal. V poslední době se však třicetiletému záložníkovi daří. V lize dal čtyři góly a další dva přidal ve čtvrtek v Poháru UEFA v Toulouse.

"Místo si zaslouží nejen díky čtvrtečnímu výkonu. Je to kreativní fotbalista, kterého můžeme použít na různých místech ve středové řadě," řekl Kocian o Kiselovi.

Nominace Slovenska na kvalifikační fotbalové utkání proti Česku a San Marinu
Brankáři: Kamil Čontofalský (Petrohrad, 33 mezistátních zápasů/0 branek), Štefan Senecký (Ankaraspor, 3/0)
Obránci: Martin Škrtež (Petrohrad, 21/4), Ľubomír Michalík (Bolton, 2/1), Ján Ďurica (Saturn Moskevská oblast, 22/1), Balázs Borbély (Artmedia Petržalka, 9/0), Peter Petráš (Saturn M.O., 6/0), Marek Čech (FC Porto, 21/1), Otto Szabó (Slovan Bratislava, 2/0), Matej Krajčík (Slavia Praha, 11/0)
Záložníci: Karol Kisel (Sparta Praha, 23/1), Ján Kozák (Artmedia Petržalka, 7/0), Zdenko Štrba,(MŠK Žilina, 6/0), Marek Sapara (Rosenborg Trondheim, 11/2), Marek Hamšík (SSC Neapol, 7/1), Marek Mintál (Norimberk, 36/13)
Útočníci Juraj Halenár (Artmedia Petržalka, 0/0), Stanislav Šesták (VfL Bochum, 14/2), Filip Hološko (Manisaspor, 22/3)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články