Hlavní obsah

Beckham je zpět v reprezentačním výběru

PRAHA

David Beckham, jeden z nejslavnějších fotbalistů světa, který v létě šokoval svým odchodem z Evropy do LA Galaxy, se po přestávce zaviněné zraněním vrací zpět do národního týmu Anglie. Možná je už ale pozdě, svěřenci Steva McClarena totiž budou muset spoléhat na to, že jim k nadějnějším vyhlídkám na postup na EURO pomůže Izrael. Ten se utká s největším anglickým rivalem ve skupině - Ruskem.

Článek

Anglický národní tým není v jednoduché pozici. Postup na evropský šampionát v roce 2008 už totiž není pouze v jeho moci. Musí spoléhat na to, že se podaří Izraeli obrat Rusko o nějaké body. Rusové by totiž v případě vítězství poskočili na druhou příčku právě před Anglii. Tým trenéra Steva McClarena navíc čeká v dalším kvalifikačním utkání souboj s vedoucím týmem skupiny E Chorvatskem.

„Potřebujeme velké hráče jako je David,“ řekl ke svému tahu kouč anglické reprezentace. Beckham letos v létě překvapivě přestoupil z Realu Madrid do amerického Los Angeles Galaxy, kde ale příliš zápasů neodehrál kvůli zranění. To byl také důvod, proč nefiguroval v národním výběru.

„Ve chvíli, kdy nemůžeme použít zraněné Ferdinanda a Terryho, potřebujeme do týmu přivést hráče se zkušenostmi. David je jedním z nich,“ vysvětlil anglický kouč.

McClaren: Zápas s Chorvatskem bude důležitý

McClaren odcestoval před sestavením nominace do Los Angeles, aby se s Beckhamem osobně setkal a probral s ním jeho zdravotní stav. „Bylo důležité zkontrolovat jeho stav přímo v Americe. Je fit a proto je součástí týmu,“ řekl trenér pro BBC.

„Stále si myslím, že zápas proti Chorvatsku bude velice důležitý. Musíme ho brát pozitivně, i když nás mrzí, že jsme v situaci, kdy nemáme postup na EURO ve svých rukou. To je velké zklamání,“ litoval McClaren.

Generálkou na důležité kvalifikační utkání bude přátelský zápas proti Rakousku. Pak už následuje utkání proti Chorvatsku. Angličané budou mít výhodu domácího prostředí, zápas se hraje ve středu 21. listopadu tradičně ve Wembley.

Reklama

Související témata: