Hlavní obsah

Fotbalovou reprezentaci doplní Zápotočný a Kladrubský

PRAHA

Obránce Tomáš Zápotočný z Udine a záložník Jiří Kladrubský ze Sparty v úterý dodatečně doplnili nominaci fotbalové reprezentace v přípravě na kvalifikační zápasy se Slovenskem a Kyprem. První z nich nahradí ve výběru Karla Brücknera svého jmenovce Ujfalušiho, který se zranil v posledním ligovém duelu Fiorentiny, Kladrubského povolal kouč namísto zraněného Libora Sionka.

Článek

ČTK o změnách informoval mluvčí reprezentace Lukáš Tuček. Sedmadvacetiletý Zápotočný obvykle patří do výběru, který kouč povolává. Do užší nominace se tentokrát nedostal i proto, že trenér zkouší některé nové hráče, ale při absenci Ujfalušiho na něj přece jen padla volba. Zvlášť, když další adept Jan Šimůnek z Wolfsburgu bude tentokrát k dispozici jednadvacítce.

Kladrubský, který v pondělí oslaví 22. narozeniny, není v týmu nováčkem, i když na svůj debut ještě čeká. Připravoval se s týmem také před říjnovým zápasem proti Německu, ale ten nakonec sledoval pouze z hlediště.

Místo v kádru mu uvolnil Sionko, který si ve čtvrtečním pohárovém duelu s Panathinaikosem natáhl postranní kolenní vaz. "Mám nařízený desetidenní herní klid, a tak teprve začínám s rehabilitací. Neúčast na reprezentaci mě moc mrzí, zvlášť na Slováky jsem se těšil," řekl ČTK fotbalista, který byl hlavním strůjcem loňské výhry 3:0 v Bratislavě.

Národní tým se sejde v úterý ve 13:30 ve strahovském hotelu Crown Plaza, odpoledne ho čeká první společný trénink. Toho se ještě nezúčastní kapitán Tomáš Rosický, který dorazí z Londýna až večer.

Reklama

Související témata: