Hlavní obsah

Agent Plašil: Svatbu utajil i před spoluhráči

V dokonalého agenta se v posledních týdnech proměnil záložník české fotbalové reprezentace Jaroslav Plašil. Pětadvacetiletý hráč Osasuny Pamplona se v úterý oženil se svojí brazilskou přítelkyní Anou Lucií a vše se mu podařilo dokonale utajit nejen před novináři, ale i kolegy z národního celku. „Přesně takhle jsem si to představoval,“ pochvaloval si utajení celé akce Plašil.

Článek

Obřad, který snoubenci připravovali delší dobu předem, proběhl v rodinném kruhu ve vesničce Voděrady. Fotbalistovi šel za svědka bratr, novomanželce brazilská kamarádka. Prstýnky pár vybíral ve Španělsku. Místo líbánek Plašila čeká příprava na sobotní duel kvalifikace ME proti Slovensku. „Oba jsme věděli, že to tak bude,“ řekl ve středu novinářům Plašil a rychle měl i odpověď na svatební noc. „No comment“.

Podle střelce dvou reprezentačních gólů se v Praze líbilo i brazilským hostům z manželčiny rodiny. S koučem Brücknerem byl domluvený na volnu, k reprezentaci se připojil až ve středu ráno. „S trenérem jsem byl domluvený, že dostanu volno,“ přiznal fotbalista.

Rodinu novomanželé zatím neplánují, Plašil se chystá i za příbuznými ženy do Brazílie. Tam je fotbal nesmírně populární. „Zatím jsem tam nebyl, přestože jsme s Ana Lucií už rok a půl. Třeba to vyjde v létě,“ připustil „dohrávku“ svatby v Jižní Americe Plašil. S manželkou jej seznámil tehdejší španělský spoluhráč Gerard Lopez Segu, který nyní hraje v Huelvě.

Ve hře je stále první místo ve skupině

Nyní ale Plašil myslí na fotbal a blížící se závěr kvalifikace mistrovství Evropy 2008. Jistotu postupu už Češi po výhře 3:0 v Německu mají, přesto se chtějí s domácími fanoušky rozloučit úspěšně. „Ve hře je stále první místo ve skupině, což je důležité pro vnímání v Evropě. Nic není rozhodnutého a o vítězství ve skupině se popereme,“ upozornil záložník.

Češi jsou nyní ve skupině D na prvním místě a pokud obě zbývající utkání vyhrají, skončí díky lepším vzájemným zápasům před Německem. „Noví hráči budou chtít využít šanci, stejně jako jsem to v začátcích v reprezentaci udělal já,“ zavzpomínal na první start v přátelském utkání v Irsku Plašil.

Krok správným směrem

Nové angažmá ve Španělsku si levý záložník pochvaluje, vedle výborného masa i šunky se na Pyrenejském poloostrově hraje i kvalitní fotbal. „Byl to krok správným směrem, liga je určitě lepší než ve Francii. I osmnáctý nebo devatenáctý tým může porazit favorita. Začátky nejsou jednoduché, musím se naučit řeč. Naštěstí není španělština tolik odlišná od francouzštiny. Hodně rozumím,“ tvrdí fotbalista, který se doma s manželkou baví francouzsky nebo portugalsky.

Aktuální forma týmu není podle Plašila dobrá, přesto nejen vedení věří v cestu tabulkou vzhůru. „Liga je vyrovnaná, stačí pár výher. Chceme hrát ve středu tabulky,“ nastínil cíle klubu český reprezentant. Do 15. celku Primera Division se ale Plašil vrátí až po reprezentační pauze. A možná jako člen vítězného týmu kvalifikační skupiny D.

Reklama

Související témata: