Hlavní obsah

Podle Kociana nepřijeli Slováci jen popřát sousedům k postupu

PRAHA

Neobvykle už ve čtvrtek večer přiletěli do Prahy fotbalisté Slovenska, kteří se s českým týmem střetnou v sobotu večer na Letné v předposledním utkání kvalifikace mistrovství Evropy. Soupeři budou ve zcela rozdílných pozicích - domácí již mají účast na Euro zajištěnou, naopak Slováci šanci postoupit ztratili. Východní sousedé prý ale nepřijeli jen v pozici uctivého hosta, který chce gratulovat Čechům k postupu.

Článek

Naznačili to už po příletu do pražské Ruzyně. "Když nevytáhneme maximální bojovnost a soudržnost, nebudeme mít šanci. Bez aktivního napadání soupeře a dobrého pohybu se fotbal hrát nedá," řekl ČTK slovenský kouč Ján Kocian.

Při bratislavské prohře 0:3 vedl tým ještě jeho předchůdce Dušan Gallis. "Každý trenér jde do zápasu s nějakými představami. Tak to bylo i tehdy, ale i Němci si představovali domácí souboj s Českem jinak. Představy o tom, jak chceme v Praze hrát, máme, záleží na hráčích a na tom, jak dlouho udržíme příznivý stav, abychom je nemuseli měnit," uvedl Kocian.

Rozhodně prý se svými svěřenci do Prahy nepřiletěl pouze pogratulovat soupeři k postupu. "Přijeli jsme odehrát dobrý zápas. Teď ale nemohu říct, zda bych byl spokojen s bodem," prohlásil trenér.

Kocian: Informace o Češích máme

Kocian míní, že ani některé absence v českém celku nemusí soupeře oslabit. "V českém týmu dostali možnost v Německu hráči z domácí soutěže Matějovský, Pudil, Pospěch a všichni příjemně překvapili. Nyní vypadli další hráči Ujfaluši, Jankulovski, Sionko, ale informace o českém mužstvu máme, takže na případné změny budeme umět zareagovat," řekl Kocian.

V jeho kádru je hned několik fotbalistů se zkušenostmi z české soutěže. Do Prahy přiletěli slávista Matej Krajčík a sparťan Karol Kisel. Českou ligu hráli dříve i Marek Čech (Sparta), Kamil Čontofalský (Bohemians), Ján Kozák (Slavia) či Filip Hološko (Liberec). "Souboj s Čechy bereme jako zápas proti jednomu z nejlepších evropských týmů. Čtyřikrát za sebou postoupili na Euro, jednou na mistrovství světa, to mluví za vše. Pro nás bude zápas velkým svátkem a pro mě o to větší, že se hraje právě na Letné," uvedl sparťanský záložník Kisel.

Největší starosti Kocianovi dělá zdravotní stav bochumského útočníka Stanislava Šestáka, který si na středečním srazu stěžoval na problémy se stehenním svalem. "Dnes již trénoval individuálně v Senci. Jeho stav se zlepšil a vyšetření naštěstí neukázalo vážnější problém. Stále ale není stoprocentně v pořádku, proto nemohu ještě říct, zda nastoupí," uvedl.

Ve slovenské výpravě je i český asistent Pavel Vrba, který vede v lize mistrovskou Žilinu, jež ve druhém předkole kvalifikace o Ligu mistrů potrápila Slavii Praha. "Trénink byl zaměřený speciálně na zápas s Českou republikou. Nacvičovali jsme i různé standardní situace," řekl Vrba po příletu, po němž se výprava vydala do nedalekého hotelu Praha.

Reklama

Související témata: