Hlavní obsah

Na Kypru bude chytat Zítka nebo Daněk, řekl Brückner

Česká fotbalová reprezentace v neděli absolvovala dopolední trénink před kvalifikačním utkáním na Kypru. To bude pro naše fotbalisty tím posledním v bojích o EURO 2008. Vzhledem k situaci, kdy má národní tým zajištěný postup na ME, bude moci trenér postavit do teď nepříliš vytížené hráče. „O sestavě se rozhodnu až půl dne před utkáním. Každopádně je záměr takový, aby hráli všichni hráči," řekl novinářům během nedělního tréninku kouč Karel Brückner.

Článek

Den po vydařeném utkání proti Slovensku už dohlížel na strahovském trávníku na své svěřence český kouč se svými asistenty. Z důvodu zranění ovšem postrádal Zdeňka Grygeru a Milana Baroše, u nichž ovšem ani jedno zranění není vážné. Také Tomáš Rosický už vyrazil směr Londýn, aby mohl využít regenerace v Arsenalu.

Jako jeden z nejlépe hodnocených hráčů v utkání proti Slovensku byl Zdeněk Pospěch. Sparťanský obránce jezdil nahoru dolu a byl u spousty gólových příležitostí českého výběru. „Zdeněk Pospěch je v týmu už nějakou dobu. Byla to jen otázka času, kdy se začne prosazovat v reprezentaci. Je to kvalitní hráč, který podává skvělé výkony,“ nešetřil chválou Brückner, který navíc naznačil, že další sparťan Michal Kadlec může být stejný případ.

Na Kypru bude chytat Zítka nebo Daněk

Dalším nováčkem, který si po Kadlecovi odbude debut v národním dresu, bude jeden z gólmanů. Trenér Brückner řekl jasně, že Blažek na Kypru chytat nebude, a tak vyvstává otázka, který z dvou nováčků se mezi tyče postaví. „Gólmany budeme měnit. Ano mám představu, kdo bude chytat proti Kypru. Zítka nebo Daněk,“ odpověděl novinářům český stratég, i když ti samozřejmě chtěli slyšet jen jedno jméno. Nakonec ovšem dodal, že větší šanci má Zítka.

Český seniorský výběr čeká poslední zápas kvalifikace a byla by škoda, kdyby si nechal ujít možnost vyhrát skupinu před favorizovaným Německem. Trenér Brückner ovšem sílu Kypru nepodceňuje a uvědomuje si, že středeční soupeř už dokázal potrápit nejednoho silného protivníka.

„Oni to umějí hrát. Jsou to fotbalisti, kteří hrají v celkem kvalitních ligách a bude to stejně těžký zápas, jako jsme hráli se Slováky,“ řekl na závěr kouč národního mužstva. Zápas v Nikósii se hraje ve středu od 17:30 a sledovat jej můžete v on-line reportáži Sport.cz.

Reklama