Hlavní obsah

Kadlec: Byl to můj první vlastňák v životě

Sparťanský obránce Michal Kadlec si při své premiéře v národním dresu seniorské reprezentace připsal také svůj premiérový vlastní gól. Běžela osmdesátá minuta utkání proti Slovensku, když do českého pokutového území letěl míč od Karola Kisela a nešťastný debutant Kadlec přeloboval domácího brankáře Jaromíra Blažka. „Chtěl jsem to odkopnout placírkou, ale jak to skákalo, vzal jsem to chráničem,“ řekl jasně ke svému úspěchu Michal Kadlec.

Článek

Jak jste vnímal svůj debut na hřišti v dresu seniorské reprezentace?

Se startem jsem moc nepočítal, děkuji trenérovi, že mi tu důvěru dal a dal mě tam. Budu se nadále snažit podávat ty nejlepší výkony.

Na trávníku jste hýřil energií a asi vám pozice krajního beka hodně vyhovuje.

To jsem si užil, protože když hraji stopera, tak z té pozice nemůžu tolik útočit. A já jsem takový, že se po té lajně rád proběhnu dopředu. Musím přiznat, že jsem toho měl za ten poločas hodně.

Dá se říct, že prožíváte nejlepší fotbalové dny ve své kariéře?

Určitě ano, já jsem se o té nominaci dozvěděl vlastně v Toulouse, kde jsme potom vyhráli večer těžký zápas. Teď jsme vyhráli utkání proti Slovensku, což bylo mou premiérou. Na to nikdy nezapomenu.

Těší vás slova chvály od trenéra Brücknera, který vás možná postaví na Kypru?

Osobně jsem to neslyšel, samozřejmě to potěší. Já bych se nijak nechválil, uvidíme, jak to bude vypadat na Kypru. Pro mě byl úspěch už jen to, že jsem se dostal na lavičku.

Takže jste ani nepočítal s tím, že byste se objevil v utkání?

Trenér mi na začátku srazu řekl, že se možná dostanu do jednoho utkání. Potom během prvního poločasu se Slovenskem řekl Matějovskému a Pudilovi, ať se jdou rozcvičit, že jeden půjde do druhé poločasu. S kluky jsme se na sebe na lavičce jen podívali, že to tedy asi my nebudeme.

Nakonec jste to byl ale přeci jen vy, kdo vystřídal v poločase zraněného Grygeru.

Ano, v poločase jsem zaslechl, že má Zdeněk Grygera problém, ale nic jsem si z toho nedělal. Nakonec za mnou přiběhl trenér Šilhavý, že mám jít do kabiny, že mi chce ukázat standartdky. Pak už jsem věděl, že do toho zápasu jdu.

První start v reprezentaci a hned vlastní gól...

Já jsem to bral sportovně a říkal jsem si, že se to může stát každému. Těžkou hlavu si z toho nedělám a jedu dál. Už jsem to hodil za hlavu.

Jak vlastně došlo k té brance, tam vám asi nevyšel krok, že?

Mně to vyšlo krásně, akorát jsem to chtěl odkopnout placírkou, ale jak to skákalo, tak mi to lízlo chránič a spadlo to do branky. Byl to můj vůbec první vlastní gól v životě. Ale nijak mě to nezatěžovalo, věřil jsem, že kluci dají ještě nějaký gól. Měli jsme to dobře rozehrané.

Bylo pro vás povzbudivé, že na vašem domovském stadiónu bylo tolik lidí?

Hodně diváků přišlo už teď naposledy na Bohemku, když jich tady bylo asi osm tisíc. Je samozřejmě nádherné, když je Letná zaplněná. Fanoušci byli i v tom nedělním utkání úžasní.

Reklama