Hlavní obsah

Pospěch: Je šance, že bych na Euru mohl být

Výtečně se povedl kvalifikační zápas proti Slovensku sparťanskému obránci Zdeňku Pospěchovi. Přihrál na první gól Grygerovi, nastřelil břevno a celý zápas jezdil po pravé straně, aby podporoval ofenzívu českých reprezentantů. „Byl to otevřený zápas, v takovém se hraje dobře,“ vysvětlil po nedělním tréninku důvod kvalitního výkonu Pospěch

Článek

Z mnoha stran se na vás nese chvála po utkání proti Slovensku...

Byl to otevřený zápas. Slováci chtěli hrát. Bylo to dobré hlavně pro diváka. V takovém zapase se dobře hraje. Bylo tam hodně prostoru.

Je patrný nějaký kvalitativní rozdíl mezi reprezentací a Spartou, kde hrajete?

Neřekl bych, že by to bylo výrazně kvalitou. Ve Spartě máme také kvalitní kádr. Samozřejmě, že tohle je výběr Česka. Ale ty zápasy, které hrajeme se Spartou jsou jinačí, protože u nás většinou ty mančafty brání. Proto je toho prostoru méně.

Vnímáte fakt, že se v reprezentaci objevujete víc a víc, že by vám to mohlo pomoci k nominaci na Euro?

Šance to určitě je. Musí se využít, ale Euro je ještě daleko. Může se stát cokoliv, doufám, že se nestane nic špatného a že si udržím formu.

Jak hodnotíte tuto sezónu, kterou máte rozehranou na více bojištích?

V repre je to dobré, ve Spartě by to mohlo být lepší. Není to špatné, ale mohlo by to skončit lépe.

Podle utkání se Slovenskem se dá usuzovat, že s fyzičkou nemáte problémy...

Natrénováno máme, to samozřejmě cítím, ale není to vždy jen o té fyzičce. Vše se to odvíjí i podle toho, jak to vypadá v zápase. To cítíte po deseti minutách. Říkáte si, dneska to půjde, jindy zase, že to nepůjde.

Jak vidíte poslední kvalifikační utkání na Kypru?

Kypr je v domácím prostředí hodně nepříjemný, což už dokázal mockrát. Bude to těžký zápas. Chceme tam hrát dobrý zápas, chceme tam uspět.

Tam vás čekají jistě jiné klimatické podmínky...

Určitě je to příjemnější být v teple, než se tady v zimě trmácet.

Reklama