Hlavní obsah

Angličan Lampard: Postup na Euro je v našich rukou

PRAHA

Ve velmi dobré formě se v těchto dnech cítí záložník Chelsea Frank Lampard a může z toho těžit hlavně anglická reprezentace, která má před sebou veledůležité kvalifikační utkání o postup na mistrovství Evropy. Ve středu hostí na stadiónu ve Wembley Chorvatsko, které má už postup jistý. „Můžeme je porazit. Vím, že jako tým jsme toho schopní,“ řekl před středečním duelem na stránkách skysports.com Lampard.

Článek

„Slyšel jsem, že manažer říkal, že mám nejlepší formu ve své kariéře. A já s ním musím souhlasit. Cítím se být na vrcholu,“ těší Lamparda lichotivé zprávy od Stevea McClarena, trenéra národního týmu Anglie.

Tím, že Rusko zaváhalo v posledním odehraném utkání kvalifikace na půdě Izraele, kde prohrálo 1:2, otevřelo cestu Anglii na evropský šampionát, což musí samozřejmě Albion potvrdit výhrou nad Chorvatskem.

„Teď je to opět v naších rukou, můžeme se kvalifikovat na Euro a to nám do týmu dodává skvělou atmosféru. Daří se nám lépe ve velkých zápasech, obzvláště v takových, kde se kvalifikujeme na významný šampionát, a můžeme to potvrdit znovu proti Chorvatsku,“ je si Lampard vědom velké příležitosti, která by mohla být využita.

O tom, že by však Angličané neměli brát utkání jako formalitu mluví chorvatský reprezentant Niko Kranjčar. „Cítíme odpovědnost k tomu, abychom toto utkání zvládli,“ řekl Kranjčar, shodou okolností hráč anglického Portsmouthu.

„Uděláme vše pro to, abychom dobře reprezentovali naši zemi. Víme o síle Anglie, všichni její hráči hrají Ligu mistrů, týden co týden Premier league. Ale nemyslím si, že to pro ně bude jednoduché,“ zakončil Kranjčar.

Reklama