Hlavní obsah

Nezasloužili jsme si postoupit, přiznal Beckham

LONDÝN/PRAHA

Jako součástí hororového příběhu svého krajana Alfreda Hitchcocka si museli připadat fotbalisté anglické reprezentace po prohraném kvalifikačním duelu s Chorvatskem. Na vyprodaném stadiónu ve Wembley dokázali sice hráči Albionu srovnat nepříznivý stav, ale definitivní agónii způsobil anglickým příznivcům Chorvat Petrič v 77. minutě. „Nelze to nijak omluvit,“ vzkázal po utkání David Beckham.

Článek

„Měli jsme šance i dobré příležitosti rozhodnout, ale pokud nedokážete vyhrávat velké zápasy, pak je to velké zklamání,“ řekl Beckham pro server SkySports. Anglický záložník nastoupil do druhého poločasu a v 65. minutě poslal přesný pas na Crouche do pokutového území, který gólem vrátil anglickou reprezentaci na Euro 2008. Necelých deset minut po vyrovnání však Anglii stornoval letenky na šampionát svým gólem Chorvat Petrič.

Přestože se domácí fotbalisté, hnáni vyprodaným Wembley, snažili o vyrovnání, postupovou bránu jim Chorvaté odemknout nepovolili. „Každý je na tom velmi mizerně, ale musíme si uvědomit, že pokud jsme nedokázali zvítězit, pak si postup nezasloužíme. Bohužel jsme to nedokázali,“ citoval Beckhamova slova deník The Sun. „Nelze to omluvit - nedokázali jsme to. Musíme se z toho dostat a znovu dokázat, že jsme hodni toho, abychom nosili anglický reprezentační dres,“ dodal.

Přes fiasko Anglie Beckham nad koncem reprezentační kariéry nepřemýšlí a chce dále bojovat za národní barvy. „Nemyslím si, že by to bylo moje poslední utkání v anglické reprezentaci. Cítím, že můžu stále hrát na úrovni reprezentace. Chci hrát za svou zemi a nechci slyšet, proč bych neměl,“ komentoval možné spekulace. „Musíme prokázat dost nadšení a chuť chtít se z tohoto neúspěchu dostat,“ dodal dvaatřicetiletý záložník Los Angeles Galaxy.

Na velkém turnaji budou Angličané chybět poprvé od mistrovství světa v roce 1994. "Bude to léto, kdy neuvidíte anglické vlajky ani nepocítíte tu atmosféru v ulicích a to bude pro zemi zničující," litoval na stránkách The Canadian Press Beckham. "Všichni víme, že jsou na světě důležitější věci než fotbal, ale pro nás je neúspěch v kvalifikaci obrovské zklamání," dodal zlomeně.

"Je to ten nejhorší den v mé kariéře v dresu národního týmu. Prohrát před 88 tisíci fanoušky, když jsme měli tak skvělou šanci postoupit, je těžké jen tak zkousnout," nechal se slyšet kapitán týmu Steven Gerarrd na stránkách Sportinglife.com. "Bude to bolet ještě hodně dlouho," dodal závěrem zdrcený kapitán.

Reklama

Související témata: