Hlavní obsah

Fotbalisté potvrdili ubytování v Seefeldu, na zápasy budou létat

PRAHA

Vedení fotbalové reprezentace v úterý oficiálně potvrdilo, že během mistrovství Evropy 2008 v Rakousku a Švýcarsku bude bydlet v seefeldském hotelu Dorint. Sport.cz se o víkendu byl jako první v pětihvězdičkovém komplexu podívat a přinesl reportáž. Z oblíbeného místa kouče Brücknera budou fotbalisté na zápasy základní skupiny ve čtvrtek létat. „Konečné rozhodnutí udělal trenér včera,“ řekl novinářům po úterním jednání výkonného výboru ČMFS předseda Pavel Mokrý.

Článek

Trenér Brückner má podle Mokrého momentálně potíže s krční páteří a má korzet, zdravotní potíže by měly do konce týdne odeznít. Proto se v pondělí schůzka vedení uskutečnila v Olomouci a nikoliv v Praze. V Seefeldu už národní tým bydlel pětkrát, mimo jiné před bronzovým ME 2004, před MS 2006 i před letošním podzimním kvalifikačním utkáním s Německem v Mnichově.

Seefeld je od Prahy vzdálen přibližně 500 kilometrů, nejlepší cesta pro české fanoušky vede přes bavorský Mnichov. Městečko s třemi tisícovkami obyvatel je známé jako centrum lyžování, vedle skokanského můstku je zde i několik sjezdovek. Konalo se tu mistrovství světa v klasickém lyžování a několik závodů SP.

Reprezentace tak zvolila podobný model jako minulý rok během mistrovství světa v Německu. Ze své centrály ve Westerburgu na zápasy den předem létala, podobně tomu bude i příští rok. Letiště v Innsbrucku je od Seefeldu vzdálené přibližně 20 kilometrů. „Díky příspěvkům (80% nákladů) od UEFA nás to nebude stát o moc víc, než kdybychom bydleli v Ženevě. A to i přesto, že se na zápasy budeme dopravovat letecky,“ uvedl Mokrý s tím, že v Seefeldu bude národní tým bydlet během svého celého působení na šampionátu.

Rozhodnuto je už i odměnách za případné zisky na ME. Podle Mokrého svaz získá polovinu, hráči 40%, a zbývajících 10% půjde na fond mládeže. „Týmová odměna se snižuje, dříve to bylo 60 ku 40,“ upozornil svazový předseda s tím, že se vše může ještě změnit.

Reprezentanti se sejdou v Praze 19. května a poté zamíří na šestidenní soustředění v Rakousku. Na konci května se utkají s Litvou (27. 5.) a Belgií (30. 5.). Ještě v únoru národní tým zamíří na soustředění do kyperské Larnaky, kde se 6. února utká s Polskem. Koncem března se svěřenci Karla Brücknera utkají s Dánskem.

Reklama

Související témata: