Hlavní obsah

Bude ME v kopané na Primě, nebo v ČT?

Česká televize jedná s Primou, která nabízí odprodej vysílacích práv na letošní červnový fotbalový šampionát. Informaci Právu ve čtvrtek potvrdil mluvčí ČT Ladislav Šticha. Mluvčí Primy Ladislav Pavlík však tvrdí, že nemá informace o nějakém takovém jednání. „Mistrovství Evropy ve fotbale budeme na Primě vysílat,“ sdělil Právu.

Článek

Jednání se ale vedou, a to intenzivní, proběhla již tři sezení. „Zásadním problémem je cena, kterou dosud Prima požaduje, protože ta je pro Českou televizi neakceptovatelná,“ řekl Šticha.

„Obecně ovšem platí, že televize veřejné služby má schopnosti jak lidské, tak technické, aby přenosy z fotbalového šampionátu zajistila divákům v nejvyšší profesionální kvalitě. Avšak doslova s každým dnem se snižuje možnost projekt od Primy odpovědně převzít,“ konstatoval mluvčí ČT.

Podle informací Práva nabízí Prima za odprodej vysílacích práv 100 miliónů korun, ČT je ochotna akceptovat pouze částku 60 miliónů Kč. Kromě licence však musí vysílající televize vložit desítky miliónů korun na technické a technologické náklady zejména přímých přenosů, ale i záznamů.

Reklama

Související témata: