Hlavní obsah

Francouz Trezeguet se vzdal naděje na účast na fotbalovém ME

ŘÍM

Útočník Juventusu Turín David Trezeguet se vzdal naděje, že by si mohl zahrát na letošním evropském šampionátu v Rakousku a ve Švýcarsku. Podle kanonýra "Staré dámy" mu totiž trenér francouzské fotbalové reprezentace Raymond Domenech nevěří.

Článek

"Na to, že pojedu na EURO, bych nevsadil ani euro. Kdysi jsem sice národnímu týmu hodně pomohl, ale jak se zdá, to už je uzavřená kapitola. Tenhle trenér prostě vybírá jiné hráče," řekl s 15 góly nejlepší střelec Serie A italskému listu Gazzetta dello Sport.

Trezeguet navíc odmítl pozvánku do národního týmu k dvěma přípravným duelům ve Španělsku příští týden, protože by podle svých slov určitě nastoupil v týmu náhradníků k zápasu s Kongem místo k následujícímu duelu s domácím týmem. "Rád bych pomohl Francii, ale to z pozice pátého útočníka udělám těžko," dodal světový šampión z roku 1998 a mistr Evropy z roku 2000.

"Je to také otázka motivace. Před deseti lety bych šel kvůli reprezentaci na konec světa. Ale teď, když mi je třicet a navíc po tom, co mám ve fotbale za sebou, to je o něčem jiném. Abych deset měsíců čekal, že se někdo zraní a pak si zahrál, to už není nic pro mě," dodal Trezeguet.

Reklama

Související témata: