Hlavní obsah

Šéf Primy: Hlavní tváří Eura na Primě bude Vladimír Šmicer

Hlavní tváří přenosů fotbalového mistrovství Evropy, které letos na rozdíl od předchozích let odvysílá komerční televize Prima, bude Vladimír Šmicer. V rozhovoru pro ČTK to řekl generální ředitel stanice Marek Singer. Potvrdil také, že zápasy fotbalového Eura Prima odvysílá, a to na svém stávajícím celoplošném programu.

Článek

Kdo bude členem týmu moderátorů a expertů ale Singer neuvedl s tím, že se ještě dolaďují detaily. "Rozhodně jsou tam prvotřídní jména," uvedl Singer. Tváří fotbalu na Primě a nadcházejícího Eura bude jednaosmdesátinásobný reprezentant Šmicer. "To je ta hlavní tvář," podotkl.

Prima získala vysílací práva před rokem, když za ně nabídla nejvyšší cenu. Ta údajně činila 100 miliónů korun, zatímco Česká televize, která tradičně fotbalové šampionáty přenášela, byla ochotna zaplatit o 40 miliónů méně. V médiích se před nedávnem objevily informace o tom, že ČT a Prima jednají o prodeji práv právě České televizi, což Prima popřela.

"Euro na Primě bude, a bude na hlavní Primě," uvedl Singer. Podle něj znamená Euro pro televizi příležitost ukázat, že dokáže udělat i událost zásadního významu, kvalitně a poněkud jinak než je zvykem nebo tradicí. "Ale to neznamená hůře nebo lépe, kvalita bude zjevná, a ještě to dostane jiný náboj," dodal.

Turnaj ovlivní vysílání 

Pro podobu programu komerční televize, která vysílá seriály, zprávy, soutěže a další pořady, bude znamenat řada přenosů výraznou změnu a bude také lákat typově odlišné diváky. To se však podle Singera týká zejména úvodních dvou týdnů šampionátu, neboť s postupujícím turnajem klesá počet zápasů a tedy i času, který v programu Primy zaberou. Prima tak například musí postavit své pořady tak, aby gradovaly a bylo po dvou týdnech na co navázat.

"Záleží na tom, jak na tom bude český tým. Jestli podle predikcí švýcarské banky vyhraje, tak pochopitelně máme celospolečenskou událost a bude koukat celý národ. Což by pochopitelně byla i pro nás výhra," dodal.

Reklama

Související témata: