Hlavní obsah

Berger: Rozhodčí Spartě pomohli

V pondělní dohrávce 26. kola první fotbalové ligy porazila pražská Sparta Viktorii Žižkov 3:1, přičemž dva góly vstřelila z přísně nařízených penalt. Řada fanoušků si myslí, že Spartu dostrčily k výhře právě špatné výkony rozhodčích. O tom, že rozhodčí zápas nezvládli, je pevně přesvědčen i Jan Berger, někdejší fotbalová modla Sparty.

Foto: archiv

Jan Berger

Článek

"Pondělní zápas Sparty s Viktorkou rozhodčí zcela jasně nezvládli. První branka přece byla z ofsajdu a i když z nepatrného, tak to byl ofsajd. O tom nemá cenu diskutovat! Připísknuté byly i obě penalty, především pak ta první.

Štajner se před první penaltou skácel k zemi s jasným úmyslem a tohle by si hráč takových kvalit mohl odpustit. Beru sice, že si Sparta stěžovala na faul na brankáře Blažka, ale Štajnerovo chování se mi nelíbilo. A ještě více se mi nelíbil výkon rozhodčích, které nelichotivě ocenil už delegát utkání po zápase. Za to, co předvedli, bych rozhodčím dal distanc klidně až do konce ligy.

S výsledky Sparty zatím nijak extra spokojen nejsem. Po příchodu trenéra Straky se  mužstvo trochu vyburcovalo, což je normální, ale jinak vše zůstalo při starém. Změnilo se jen to, že Sparta s velkým úsilím sbírá body. Herní projev ale za moc nestojí. Postrádám více kombinací, více šancí v útoku, aktivní hru, jakou Sparta předváděla kdysi.

Celkem jistě už Sparta letos titul nezíská, tomu snad nevěří ani největší optimisté. Nicméně na druhé místo by se ještě dotáhnout mohla. Titul je v rukou Baníku. Už před týdnem jsem tvrdil, že pokud Baník vyhraje v Příbrami, tak se k titulu přiblíží na 98 procent. Důležité ale ještě budou výkony Olomouce. Pokud Hanáci vyhrají na Slavii, tak bude jejich zápas s Baníkem ještě velmi zajímavý."

Reklama

Související témata: