Hlavní obsah

Brno začíná čtvrtfinálovou bitvu v Eurolize

BRNO

Přejít ve čtvrtfinále Euroligy po třech letech znovu přes maďarský celek Gysev Šoproň touží basketbalistky Gambrinusu JME Brno, které čeká v úterý před zaplněnou halou Rosnička úvodní zápas play-off. Odveta série hrané na dvě vítězství se uskuteční ve čtvrtek na půdě soupeřek, případný třetí zápas by 20. 3. hostilo zase Brno.

Článek

"Stojí proti nám velmi silný soupeř, který na domácí palubovce v této sezóně ani jednou neprohrál a tradičně je doprovázen neuvěřitelně hlučnými fanoušky. Vyhradili jsme jim jen 50 míst, i když požadavek z jejich stran byl pětinásobný. Raději do haly pustím zadarmo školní mládež, než abych nechal lístky Maďarům. Nechceme v bouřlivém prostředí ztratit psychologicky důležitou výhodu domácího prostředí," prozrazuje trenér Jan Bobrovský.

Berou jedině postup

Pro českého mistra je euroligové čtvrtfinále klíčovým okamžikem. Jedině úspěch a postup do finálového turnaje zajistí kladné hodnocení sezóny. "Cesta k postupu vede přes úspěchy na domácím hřišti a pozitivem je, že nám odpadlo složité cestování. Do Šoproně dojedeme lehce autobusem," uvědomuje si Bobrovský, který pauzu v domácí ligové soutěži zaměřil na obnovení fyzické kondice. "Holky potřebovaly načerpat síly, ale poslední dny jsme už jen ladili a nacvičovali na hru soupeřek, kterou jsme studovali z videa," přibližuje kouč.

Brno je kompletní a trenér vsadí na rychlost i přesnou střelbu zdálky Hamzové či Machové, chce využít dobrou hru z křídla Žirkové i sílu pivotek Vodičkové se Šakirovovou, vhodnou alternací pro útok je Vítečková. Hlavní údernou sílu Šoproně, která třikrát v řadě ztroskotala právě ve čtvrtfinále, představuje trio Baloghová, Srbka Bogojevičová a ruská pivotka Zakalužná. Zmíněné hráčky mají nejen vysoké procento střelby, ale jsou také nesmírně platné v doskakování pod oběma koši.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články