Hlavní obsah

Třinecký útok zradila koncovka

PARDUBICE

Nevěřícně kroutili hlavou fanoušci Pardubic v prvních pěti minutách úvodního zápasu semifinále s Třincem. Hostující útočníci se v obranném pásmu Východočechů proháněli jako po autostrádě a domácí beky odsoudili do role přihlížejících stopařů. Sebevědomí měli na rozdávání, jenže ta koncovka!

Článek

Gólman domácích Adam Svoboda už ležel překonaný v brankovišti, ale Janků s Pavelkem napálili jen brankovou konstrukci, stejně jako o pár chvil později Marek. Krátce před prvním gólem Pardubic najížděl na brankáře Východočechů Král, ale netrefil zívající kout domácí svatyně.

Lubinova tradice: gól v oslabení

Navíc úvodní duel se hrubě nevyvedl oběma hostujícím gólmanům, kteří si za záda srazili i dvě střely zpoza branky. "Myslel jsem, že Vlasta Lakosil by mohl chytat v klidu, ale asi to na něj trochu dolehlo," tvrdil pardubický Ladislav Lubina, který si svůj hvězdný moment už poněkolikáté v sezóně schoval na oslabení. Jeho gól do šatny hosty zmrazil.

Renomé třinecké síly ve hře dopředu zachraňoval překvapivě obránce Petr Gřegořek, jenž v úvodní minutě druhé části přízemní ranou snižoval na 1:2. "Chvíli to vypadalo, že se vrátíme do zápasu, ale Pardubice pak využily přesilovku a bylo po zápase," litoval bek.

Svěřenci na blond odbarveného kouče Říhy defenzívu Třince úplně rozvrátili ve druhé dvacetiminutovce, když nasázeli čtyři branky. "To nám pomohlo, ale pořád musíme hrát obezřetně. To Třinec nemá co ztratit," uvažoval Lubina. Jeho spoluhráči ale zůstali ve varu i v závěrečné dvacetiminutovce a předvedli další útočný uragán, na který rezignovaní Oceláři odpověděli jen střelou Janků do šibenice.

Reklama

Související témata: