Hlavní obsah

Poprvé doma a gól, liboval si Novotný

Karel Felt

V úvodním kole ruské fotbalové ligy prohrála Kazaň s moskevským CSKA vysoko 0:4, dvě branky navíc vstřelil jeho kamarád ze Sparty Jiří Jarošík. Už v následujícím utkání se ale Jiří Novotný vyznamenal: jedinou brankou zápasu rozhodl poprvé před domácími fanoušky zápas s moskevským Metalurgem.

Foto: Archiv

Jiří Novotný

Článek

Můžete přiblížit svoji první ruskou ligovou trefu?

Kopali jsme standardní situaci na úrovni malého vápna. Jeden ze spoluhráčů míč přizvedl na bližší tyči. Naběhl jsem si ke vzdálenější a ránou z voleje jsem vstřelil jediný a tudíž vítězný gól zápasu. První zápas doma a branka, lepší úvod jsem si nemohl přát.

Takže jste hrdinou Kazaně a Tatarstánu...

Takhle bych to neviděl. Samozřejmě, že fanoušci měli radost. Nováček Rubin hrál poprvé doma a vyhrál nad moskevským Metalurgem, ale my budeme hrát o záchranu a doma musíme vyhrávat pravidelně.

Výkon byl lepší, než při prohře s CSKA Moskva?

O málo, ale soupeř byl také lehčí. Trenér udělal v sestavě čtyři změny, pořád se sehráváme. Bude to chvíli trvat.

Máte v mužstvu slovo?

Trenér mě bere a spoluhráči také, ale nelze říct, že bych tu byl vůdčím typem. Pořád se hlavně poznáváme.

Jaký byl v Kazani terén?

Příšerný, na hranici regulérnosti. Proto jsme sem přijeli z Moskvy až ve čtvrtek, přitom už v sobotu se hrálo. V pondělí už jsme zase odletěli do Moskvy, kde nás čekají tréninky na lepších trávnících. V Rusku je také reprezentační přestávka, v níž se hrají dvě kola Ruského poháru.

Co jste stihl z Kazaně vidět?

Vůbec nic. Zatím nebyl čas. Bydlíme na bázi, což je takové sportovní středisko, něco jako Nymburk před rekonstrukcí. Jen domácí hráči, asi čtyři, spí doma, kromě noci před utkáním. Dobré tři čtvrtiny mužstva si teprve budou vybírat bydlení, ale to až v době, kdy bude v Tatarstánu a Kazani jaro a budeme doma. O tom, že by sem brzy přijela manželka ani neuvažuji.

Reklama

Související témata: