Hlavní obsah

Trpaslíci si vyrazili do Krkonoš, píše rakouský tisk

VÍDEŇ

Rakouský tisk vzývá před středečním fotbalovým kláním Kranklových 'oveček' s favorizovaným Českem zázrak. "Myslete na nemožné, i giganti mohou prohrát," burcují komentátoři. Jen pesimistický Kurier nehledal přízeň fotbalových božstev a přirovnal cestu Rakušanů do Prahy k "výpravě trpaslíků do Krkonoš".

Foto: Internet

Rakouský tisk vyzývá tým trenéra Hanse Krankla (na snímku uprostřed): Myslete na nemožné!

Článek

"Myslete na nemožné," vyzvala rakouská fotbalová legenda Herbert Prohaska v komentáři pro list Kronen Zeitung. Bývalý reprezentant zdůraznil, že debakly ve fotbale se nedají předvídat, ale přicházejí spíš nečekaně. Vyzývá proto Rakušany, aby hráli sebevědomě a s myšlenkou na prvenství ve skupině.

Pesimističtější je list Kurier, který přirovnává cestu Rakušanů do Prahy k "výpravě trpaslíků do Krkonoš". "Červeno-bílo-červený David sice má teoretickou šanci, aby husarským kouskem převzal vedení ve skupině, hosté z Rakouska však dělají Goliášovi pramálo starostí," píše deník a při porovnávání obou reprezentací smutně konstatuje, že i nejcennější Kranklův hráč je levnější než nejlacinější Čech.

Střetnutí dvou světů

"Naděje žije", píše linecký deník Oberösterreichische Nachrichten. Kranklův tým by se prý neměl nechat ukolébat výkonem v přátelském utkání proti Řecku (2:2), tentokrát jde o body do kvalifikace. Za druhé je třeba vzít v úvahu, že Češi jsou nejméně tak silní jako Nizozemci. Krankl už neudělá stejnou chybu jako při podzimním utkání s Nizozemskem (0:3), kdy vybral ofenzivnější sestavu než proti předchozímu utkání s Moldávií, dodává Oberösterreichische Nachrichten.

"I giganti mohou prohrát," přidává se Salzburger Nachrichten. Česká a rakouská reprezentace sice podle listu tvoří dva rozdílné fotbalové světy, Rakušané ale přesto věří v senzaci, protože někteří malí už dokázali porazit obry. A protože ve fotbale je všechno možné, hlavně když se slabší vzepnou a silnější provází smůla, soudí deník.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články