Hlavní obsah

New Jersey uvidí basketbalové i hokejové finále

NEW YORK

Obyvatelé New Jersey jsou na nohou. Pouhý den poté, co postoupili do finále Stanleyova poháru hokejisté Devils, zopakovali stejný kousek v NBA basketbalisté Nets. Ve čtvrtém utkání finálové série Východní konference přehráli nevýrazný Detroit o dvacet bodů a nyní jen čekají, jakého finálového soupeře jim přiřkne vývoj série Dallasu se San Antoniem.

Foto: ČTK

Richard Jefferson z New Jersey Nets střílí přes hráče Detroit Pistons Corlisse Williamsona.

Článek

Nestává se často, aby o titul v zámořských soutěžích usilovaly současně dva kluby, sdílející jednu halu. Naposledy k tomu došlo v roce 1994 v New Yorku, kdy hráli Rangers finále Stanley Cupu a New York Knicks finále NBA.

Nets moc chtěli v sobotu vyhrát. Detroit vzdoroval jejich tlaku jen v první půli, po níž už ale ztrácel devět bodů. Krok držel ještě v třetí čtvrtině, ale ve už čtvrté kapituloval. New Jersey vyhrálo v play off podesáté za sebou, což je čtvrtá nejdelší vítězná šňůra v nadstavbové části NBA.

Hlavní postavou utkání byl Jason Kidd, který si tentokrát připsal na konto 26 bodů, 12 doskočených míčů a sedm asistencí. Sedm minut před koncem všem zatrnulo, když nešťastně dopadl a stěžoval si na bolest v kotníku. Kidd se sice sebral a hrál dál, ale tři minuty před koncem se nechal vystřídat a zmizel v útrobách haly.

Trenér Detroitu: Nets mají velkou šanci na titul

"Chtěli jsme doma vyhrát. Není nic lepšího než vyhrát doma, ale ještě není konec," nechal se slyšet Kidd. Kouč Byron Scott pochválil nejen jeho, ale všechny své svěřence. "Hráli jsme dnes skvěle, ale je to teď pro nás velký závazek," citovaly agentury Scotta.

Hráči Detroitu byli hodně zklamaní. "Nikdy není snadné to překousnout, ale co se dá dělat? Nets byli lepší," uznal trenér týmu Pistons Rick Carlisle. "Jsem přesvědčený o tom, že mají velkou šanci získat titul, ať už se utkají s kýmkoliv," dodal.

New Jersey čeká ve finále buď San Antonio, nebo Dallas. O titul v NBA se začne hrát 4. června.

Východní konference - finále:
New Jersey - Detroit 102:82, konečný stav série 4:0.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články