Hlavní obsah

Rozdíl v kvalitě tam byl, uznal kouč Slováků Galis

Tomáš Fliegl (Bratislava)Sport.cz

Smutný a rozčarovaný z výkonu svých svěřenců byl po středeční kvalifikačním utkání proti Česku trenér slovenské reprezentace Dušan Galis. Známý bouřlivák po utkání sportovně uznal, že kvalitativní rozdíl mezi oběma celky byl příliš velký a skóre 0:3 odpovídalo průběhu na hřišti. "Česko je špičkovým světovým mužstvem," řekl Galis na pozápasové tiskové konferenci.

Článek

Jak byste zhodnotil utkání?

Předně musím soupeři pogratulovat k vítězství, které bylo absolutně zasloužené. My jsme nepodali ani optimální výkon, dva rychlé góly nás úplně zlomily. Soupeř byl na nás skvěle připravený, jsem hodně zklamaný. Čekal jsem lepší výkon i nasazení, neměli jsme ale svůj den.

Před zápasem jste hovořil o tom, že nedopadnete jako slovenští hokejisté, kteří se na utkání proti Česku těší a pravidelně pak duel prohrávají. Nebyli vaši svěřenci příliš nažhavení na české hráče?

Nebyli jsme přemotivovaní, moji hráči byli k soupeři korektní. Neviděli jsme žádný surový faul, jak tomu bývá v případech přemotivovaných hráčů. Naopak jsme soupeři darovali moc místa v šestnáctce, což využil ke vstřelení gólů. Pak už soupeř s absolutním klidem kontroloval hru.

Překvapil vás kvalitní výkon českého celku?

Spíše mě zklamal výkon mého mužstva. Hráli jsme nedůsledně v obraně, s moc velkým respektem. Byli jsme příliš tolerantní. Sionko v současné formě je ovšem klíčovým hráčem českého týmu.

Co jste v poločase říkal svým svěřencům?

Řekli jsme si, že to budeme muset trošku risknout. Vystřídali jsme všechny tři hráče už po první půlce, ale nepodařilo se nám přesto vstřelit gól. Nebyl to výkon, na který moji hráči mají.

Nelitujete, že jste do zápasu nepostavil od začátku tvořivého záložníka?

Chtěli jsme v prvním poločase i podle sestavy hostí začít s více zabezpečenou obranou a nepouštět Čechy do šancí. Odehrát to na remízu a pak by se vidělo ve druhém poločase.

Není přesto hra na jednoho útočníka v domácím zápase málo?

Mohli bychom hrát se dvěma útočníky. Klidně i se třemi. Jenže dneska jsme nehráli proti Kypru, ale proti Čechům. V druhém poločase jsme to zkoušeli se dvěma hroty, ale stejně jsme si víc šancí než v první půli nevytvořili.

Podal tým nejhorší výkon pod vaším vedením?

Nejhorší výkon můžete podat i když vyhrajete. Hráli jsme proti soupeři, který je špičkovým světovým mužstvem a dlouhodobě podává výborné výkony. Rozdíl v kvalitě tam byl.

Co znamená prohra pro další vývoj kvalifikace?

Byli jsme v euforii po zápase s Kyprem, teď si ji užívají čeští diváci. Kvalifikace začala, těžké zápasy ještě čekají nás i Čechy.

Reklama

Související témata: