Hlavní obsah

Slovenské fotbalisty srazila přemotivovanost

BRATISLAVA

Trávník na Tehelném poli opouštěli slovenští fotbalisté po středečním utkání kvalifikace o postup na evropský šamionát proti Česku se svěšenými hlavami, prohru ale nesli alespoň navenek statečně. "Byli jsme přemotivovaní, navíc jsme neměli svůj den," mínil obránce Ján Ďurica.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Martin Jiránek skluzem zastavuje kapitána Sloevnska Miroslava Karhana.

Článek

Ďurica neúspěšně hlídal Kollera. "Byl excelentní. Při takové formě je skoro nemožné ho uhlídat," posteskl si řízný stoper. "Možná tam bude na naší straně nějaký komplex. Vždyť podobně je to i v hokeji při většině důležitých zápasů," pokrčil rameny bezradně záložník Ivan Hodúr. "Češi nám předvedli, jak se hraje fotbal. Byli velmi disciplinovaní. My jsme jim až příliš chtěli ukázat, že jsme lepší," doplnil.

"Každý v týmu chtěl Čechy porazit. Jenže dvě zbytečné chyby posadily soupeře na koně. Vpředu jsme vůbec neudrželi míč, obrana byla pořád pod tlakem," posteskl si Matej Krajčík. "Dva góly Sionka nás položily, ale my jsme vůbec nehráli dobře," přitakal jeho spoluhráč z pražské Slavie Dušan Švento. Nešťastník Marek Čech, který měl na levé straně slovenské obrany Sionka na starosti, vyzdvihl výkon svého pokořitele. "Je jasné, že tohle člověk nenese dobře. Vůbec jsem mu neměl dovolit, aby se do takových šancí dostal."

"Češi byli jednoznačně lepší. Velmi dobře se na nás připravili. Z naší hry jsem zklamaný. Hráči nepodali optimální výkon, nebyli důrazní. Nemůžeme ve své šestnáctce nechávat volné hráče. Určitě jsme ale neprohráli proto, že bychom byli přemotivovaní, nebo že jsme nehráli na víc útočníků. I když byli na trávníku ve druhé půli dva, kdy jsme šli do rizika, počet šancí nevzrostl. Zlomily nás dva rychlé góly a už jsme nenašli sílu zápas otočit," přiznal zkroušený kouč Slováků Dušan Galis.

Velmi kriticky se postavil k výkonu svého mužstva slovenský tisk. "Češi rozebrali Slováky do posledního šroubku. Ani po devíti letech se nepodařilo západního soupeře porazit. Slováci se přesvědčili, že svého fotbalového bratra ještě nedorostli," napsal například deník SME.

Reklama

Související témata: