Hlavní obsah

Do reprezentace se vrací Baroš, poprvé je v nominaci Marek Čech

PRAHA

Útočník Milan Baroš, obránce Zdeněk Grygera a záložník David Jarolím se po zraněních vracejí do národního týmu. Všichni tři se objevili ve čtvrteční jednadvacetičlenné nominaci kouče Karla Brücknera na nadcházející kvalifikační dvojzápas o postup na ME se San Marinem (7. 10. v Liberci) a Irskem (11. 10. v Dublinu). Sraz je v pondělí v hotelu Praha.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Milan Baroš

Článek

Poprvé byl jako třetí gólman nominován liberecký Marek Čech. "Je to úžasné a mám z nominace radost, i když vím, že jsem trojka. Pro mne je pocta se dostat mezi tak výborné fotbalisty a zažít atmosféru v národním týmu," vzkázal Marek Čech z Bělehradu, kde hrál ve čtvrtek večer zápas Poháru UEFA s tamní CZ.

"Čech se prezentuje dlouhodobě kvalitními výkony, které nelze přehlédnout. Rozšířili jsme počet gólmanů na čtyři, tentokrát nebyl povolán Antonín Kinský," vysvětlil kouč Karel Brückner s tím, že by nerad do nominované jednadvacítky zasahoval.

U Milana Baroše a Zdeňka Grygery našel společného jmenovatele: "Oba jsou zdraví, do mužstva patří, ale chybí jim po zranění herní praxe. Sraz by jim měl pomoci. Uvidím, jak využiji Baroše. Grygera je univerzální obránce, využitelný na obou okrajích i ve středu. Neznamená to však, že budu měnit složení obrany z předchozích kvalifikačních duelů. Vzhledem k rozdílné síle nadcházejících soupeřů počítám s tím, že budou hrát dvě odlišné jedenáctky."

K síle týmů San Marina a Irska pak Brückner řekl: "Nepodceňujeme San Marino, i když doma prohrálo s Němci 0:13. Viděl jsem jeho zápas v Belgii, kde dostalo jediný gól v poslední minutě. Nebudu ale říkat, že to je těžký soupeř. Irové naopak budou vzhledem ke kvalitě a zkušenosti hráčů našim nejsilnějším podzimním soupeřem. Do čtvrtého koše při losování se dostali nějakou souhrou okolností."

Nominace České republiky:
Brankáři: Jaromír Blažek (Sparta Praha, 12 zápasů/0 branek), Petr Čech (Chelsea, 46/0), Marek Čech (Liberec, 0/0).
Obránci: Zdeněk Grygera (Ajax Amsterodam, 45/1), Marek Jankulovski (AC Milán, 54/8), Martin Jiránek (Spartak Moskva, 26/0), Radoslav Kováč (Spartak Moskva, 10/0), David Rozehnal (Paris St. Germain, 28/0), Tomáš Ujfaluši (Fiorentina, 53/2), Tomáš Zápotočný (Liberec, 1/0).
Záložníci: Tomáš Galásek (Norimberk, 53/1), David Jarolím (Hamburk, 5/0), Jan Polák (Norimberk, 23/5), Jaroslav Plašil (Monako, 20/1), Tomáš Rosický (Arsenal, 59/17), Libor Sionko (Glasgow Rangers, 23/3), Tomáš Sivok (Sparta Praha, 2/0).
Útočníci: Milan Baroš (Aston Villa, 50/27), Jan Koller (Monako, 72/44), Marek Kulič (Mladá Boleslav, 2/0), David Lafata (Jablonec, 1/2).

Reklama

Související témata: