Hlavní obsah

Baroš je rád, že může odstartovat sezónu

PRAHA

Po téměř čtyřměsíční absenci si může Milan Baroš zahrát za fotbalovou reprezentaci. Útočníka Aston Villy od mistrovství světa trápila natržená šlacha na chodidle a až nyní se dostává zpět do formy. "Zdraví je už v pořádku, trénuju naplno. Sezóna pro mě začíná až teď," říkal novinářům na pondělním srazu národního celku Baroš.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Milan Baroš.

Článek

Nejlepší střelec ME 2004 se po rekonvalescenci měsíc rozehrával v rezervě Aston Villy, o uplynulém víkendu se ale už objevil na hřišti i v Premier League. V utkání na Chelsea, kde "Villans" uhráli remízu, střídal zraněného Moorea. "A vydržel bych i víc, než odehraných padesát minut. Dlouho jsem byl bez fotbalu a sezóna pro mě začíná prakticky až teď," uvedl Baroš.

Zranění chodidla si zhoršil na šampionátu v Německu, kde se sebezapřením nastoupil do závěrečného vystoupení ve skupině proti Itálii. "Šel jsem do toho s rizikem, že pak můžu chybět zbytek turnaje. Ale bylo to mistrovství světa a já chtěl pomoct. Kvůli běžnému zápasu bych to neriskoval. Pod žádným tlakem jsem ale nebyl, bylo to čistě moje rozhodnutí," popsal peripetie se zraněním Baroš.

V klubu nebyli nadšení

Česká reprezentace se po prohře s turnajem rozloučila, Barošovi se zranění zhoršilo. "Stálo mě to letní přípravu a v klubu samozřejmě nebyli nadšení. Ale na kobereček si mě nikdo nezval," řekl dobře naladěný útočník.

Reprezentace kvalifikaci ME odstartovala výborně, po výhře nad Walesem s přehledem vyhrála i na horké slovenské půdě. "Kluci kvalifikaci super rozehráli. Hlavně na Slovensku potvrdili, že patříme do světové špičky," pochvaloval si plný bodový zisk čtyřiadvacetiletý forvard.

Proti Walesu rozhodl nováček David Lafata, dařilo se i Kuličovi. Jedna z opor Brücknerova výběru se ale neobává, že by přišla o místo. "Nepřijel jsem bojovat o místo v sestavě. Všichni máme jeden cíl, za kterým jdeme. Mančaft má na to, aby se dostal na mistrovství Evropy."

Do Irska se sebevědomím

Optimistou je Baroš i před nadcházejícím dvojutkáním se San Marinem a v Irsku. "Potřebujeme porazit San Marino a jet do Irska sebevědomě. Bude to těžký zápas, ale chceme z obou utkání získat šest bodů," doufá Baroš.

San Marino je outsider skupiny, naposledy doma od Německa inkasoval třináct gólů. Střeleckým dostihům se ale Baroš brání. "Nejde o to, jestli jim dáme třináct nebo šest gólů. Důležité jsou tři body. Oni jdou do kvalifikace bez ambicí. Jsou rádi, že si zahrají pár pěkných zápasů," popsal motivaci sobotního soupeře útočník Aston Villy.

Reklama