Hlavní obsah

Brückner nově povolal Zdeňka Pospěcha a Abraháma

PRAHA

Dvě změny provedl trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner pro nejbližší dvě utkání kvalifikace mistrovství Evropy proti San Marinu a Irsku. Místo zraněných Tomáše Galáska a Libora Sionka nově národní tým posílí Zdeněk Pospěch z pražské Sparty a mladoboleslavský záložník Martin Abrahám. ČTK to řekl mluvčí týmu Lukáš Tuček.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Zdeněk Pospěch.

Článek

Sionko vypadl z nominace kvůli nataženému stehennímu svalu, Galásek kvůli potížím s kolenem ani nedorazil na pondělní sraz národního týmu a zůstal v péči německých odborníků.  Mužstvu už definitivně chybí také Tomáš Sivok ze Sparty, kterého čeká operace břišních svalů. Za něj však kouč zatím náhradníka nepovolal.

Sedmadvacetiletý Pospěch se vrací do reprezentace po roční absenci; tu způsobila především změna jeho role, kterou ve Spartě zastával za trenéra Stanislava Grigy. Ten se snažil z fotbalisty, hrajícího v obraně, případně v záložní řadě, udělat útočné pravé křídlo. Po příchodu jeho nástupce Michala Bílka se Pospěch, který má na kontě dva reprezentační starty, vrátil na pravý okraj obrany.

Osmadvacetiletý Abrahám dostal pozvánku do reprezentačního výběru poprvé.

Reklama