Hlavní obsah

Fotbalisté trénovali na Strahově už i s Pospěchem

PRAHA

Zatím bez Martina Abraháma, ale už za účasti Zdeňka Pospěcha absolvovali fotbaloví reprezentanti v úterý dopoledne v Praze na Strahově svůj druhý společný trénink. K přípravě vyběhli poprvé už také hráči, kteří v pondělí dohrávali své zápasy první fotbalové ligy.

Článek

V chladném počasí trenér Karel Brückner naplánoval hráčům téměř půldruhahodinový trénink, do kterého se zapojili až na Pospěcha všichni fotbalisté. Sparťanský obránce v teniskách pouze kroužil kolem hřiště.

Zatímco po skončení dopolední přípravy fotbalisté v regenerační lince uvnitř strahovského stadionu ještě setřásali únavu z posledních náročných dnů, trenér Brückner novinářům vysvětloval, proč se rozhodl povolat právě Pospěcha s Abrahámem.

Pospěch je univerzálnější

"Možné povolání Pospěcha jsem avizoval už v pondělí. Je univerzálnější a na pravé straně nám může jeho styl pomoci eliminovat silnou levou stranu Irů v utkání, které pro nás bude vyvrcholením tohoto kvalifikačního cyklu," uvedl kouč. Upozornil však, že pro variantu s Pospěchem na pravé straně zálohy ještě není rozhodnut. "Máme i jiné možnosti, třeba s Polákem či Jarolímem," řekl Brückner.

Také Abrahámovo povolání prý nebylo nečekané. "Už před půl rokem jsem ještě za jeho působení v Liberci jeho hru konzultoval s trenérem Lavičkou, ale tehdy tam byla dvojice Galásek, Polák a za nimi ještě Sivok. Galásek ale určitě nepřijede, protože je zraněn, včera vypadl i Sivok, a tak došlo na Abraháma," uvedl kouč. Mladoboleslavský záložník bude trénovat s mužstvem až odpoledne.

Další hráči už by prý kvůli zranění z nominace vypadnout neměli, i když Ujfaluši a Jiránek si prý stále stěžují na potíže s kolenem. "Ale ani v jednom případě to nevypadá nijak vážně. Do Irska je dost času," uzavřel trenér.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články