Hlavní obsah

Fotbalisté San Marina nechtějí dostat moc gólů

Trenér fotbalistů San Marina Giampaolo Mazza se před sobotním libereckým duelem bojí hlavně podobného brankového přídělu jako v minulém zápase s Německem. Řekl to po příletu nejbližšího kvalifikačního protivníka české reprezentace do Prahy. Zástupci malého státečku z Apeninského poloostrova ihned po příjezdu spěchali do autobusu; většina hráčů na dotazy v angličtině nereagovala.

Článek

Mazzovi svěřenci odešli po duelu s Německem ze hřiště s nevídaným debaklem 0:13. "Čeká nás zápas proti jednomu z nejsilnějších týmů v Evropě a možná i na světě. Hlavně ať nedostaneme moc gólů, stačí prohrát jen o několik a ne o deset," řekl ČTK po příletu trenér San Marina.

Zápas s českým celkem prý bude pro jeho tým ohromným svátkem. "Věřím, že odehrajeme velké utkání. Bude to pro nás velký svátek nastoupit proti takovým hráčům, jako jsou Čech nebo Baroš," doplnil kouč. "Obdivuji i Nedvěda a Jankulovského," řekl Mazza.

Dost chybět mu podle jeho slov budou zranění Marrani a Palazzi, kteří zůstali v San Marinu. "Ostatní hráči jsou ale naprosto v pořádku," uvedl kouč, jenž má v týmu pouze jediného profesionálního hráče - kanonýra Andyho Selvu.

Na památky nemají čas

Hráč třetiligového italského klubu Sassuolo Calcio asi ještě dlouho zůstane s šesti góly nejlepším střelcem San Marina, v posledních deseti mezistátních utkáních totiž dokázal fotbalový trpaslík skórovat pouze dvakrát. Sám Selva uznal, že svoji gólovou sbírku zřejmě nerozšíří ani v duelu proti českým reprezentantům. "Bude to nesmírně těžké," prohlásil.

Ostatní hráči raději rychle zmizeli ve stříbrném autobuse, který je odvezl do hotelu nedaleko Liberce. Na prohlídku pražských památek sanmarinskému týmu nezbyl čas. "Jsem v České republice poprvé, ale Prahu bohužel příliš nepoznáme," řekl trenér Mazza.

Reklama

Související témata: