Hlavní obsah

Trenér Brückner už zkouší varianty na bitvu v Irsku

PRAHA

Útočníci národního mužstva se už měsíc ve svých klubech netrefili, ale trenér věří, že proti San Marinu najdou ztracenou mušku a gólově procitnou. Už ve středu odpoledne, ale také včera zavřel trenér Karel Brückner tréninky před zraky zvědavců a zaměřil je z velké části právě na nácvik zakončení.

Foto: čtk

Trenér Karel Brückner na tréninku české fotbalové reprezentace

Článek

"Důvodem není samozřejmě utkání se San Marinem, ale středeční zápas v Irsku. Od soboty do středy nebude moc času. V neděli a v pondělí půjde především o regenerační tréninky. A ještě nás čeká cesta do Dublinu," vysvětlil kouč.

Právě středa a čtvrtek jsou nejvhodnější dny pro větší zátěž v nácvikových trénincích. "Neběháme čtyřstovky, ale neděláme ani regenerační tréninky. I nácvik herních situací je hodně náročný na fyzičku i psychickou soustředěnost. Jde o to, aby hráči byli správně vyladění," prozradil Brückner o náplni posledních dnů před sobotním zápasem v Liberci se San Marinem.

V pevnosti českého ligového mistra dostala loni Andorra osm gólů, kouč však na sobotu střelecké hody neslibuje. "To nelze. Určitě sobotního soupeře nepodceňujeme, ale sestava bude určena podle různých indicií, i s ohledem na to, kdo pak bude hrát v Irsku. Na to pochopitelně hledíme víc, abychom měli příští středu k dispozici hráče zdravé, odpočaté a rozehrané.

Ovšem nemůžeme si dovolit velké změny, abychom mužstvo nerozbili. Dvě tři korekce proti obvyklé sestavě v Liberci budou - a jsou tu ještě střídání," naznačil, že by v útoku měli nastoupit Baroš s Kollerem. Možná je i změna v brance.

Za Sionka Jarolím nebo Pospěch

Nejpalčivějším problémem se proti Irsku jeví obsazení místa pravého záložníka, kde chybí marod Libor Sionko. "Navíc vlevo mají Irové Damiena Duffa, což je jeden z jejich klíčových hráčů," připomněl Brückner. "Může tam hrát typologicky stejný hráč, ale i odlišný," nechtěl kouč prozradit svůj záměr. Přesto naznačil, že na pravém kraji středové řady může nastoupit například ofenzívní David Jarolím nebo defenzívnější Zdeněk Pospěch.

Když přišla znovu řeč na obsah zavřených tréninků, Brückner přece jen poodhalil jejich roušku: "Nácvik na San Marino se týká především finální části útočné fáze. Víc se věnujeme Irsku. Především jde o obrannou činnost, přípravnou kombinaci, postupný útok. Zaměřujeme se na organizaci hry a aspekty, které se do ní snažíme dát a opakují se. Musíme zohlednit i to, že máme v mužstvu nové hráče."

Z kvarteta nominovaných útočníků, nepočítaje Barošovy trefy za rezervu Aston Villy, nikdo už měsíc nedal gól. Poslední vstřelil Koller v Bratislavě. Kouče však tato situace neděsí.

"Máme tu naše čtyři nejlepší současné útočníky. To, že se netrefili, souvisí i s tím, jestli se dostanou do šance a jak akci šťastně nebo nešťastně zakončí. Je to jen otázka provedení. Právě zápas se San Marinem by jim mohl pomoci, aby se střelecky chytili," konstatoval Brückner s vírou, že proti San Marinu najdou ztracenou mušku a klid.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články