Hlavní obsah

Povinná výhra, nic víc, shodli se hráči

Jan KrůtaSport.czPrávo

Po sobotním vysokém vítězství nad fotbalově exotickým soupeřem ze San Marina, který každý kvalifikační gól oslavuje minimálně jako ostatní týmy postup na šampionát, se nechtěl nikdo z českých reprezentantů pouštět do hlubšího hodnocení. Dobře věděli, že jen splnili povinnost a výsledek 7:0 rozhodně nikdo nepřeceňoval.

Článek

"Zahráli jsme si fotbal, lidi se bavili, byl plný stadión. Navíc se nikdo nezranil, nikdo nedostal žlutou kartu. Takže dobré, ne?", říkal novinářům kapitán týmu Tomáš Rosický, který hrál svůj šedesátý reprezentační zápas.

V podobném duchu hovořili i ostatní. "Tři body jsou doma, ale hned začínáme myslet na Irsko," tvrdil obránce Tomáš Ujfaluši. Zápas si užíval, vždyť hrál skoro pořád falešné pravé křídlo. A dozadu moc práce neměl. "Je fakt, že jsem si z pozice beka asi nikdy takhle nezaútočil," přiznal.

Rozehnal si na gól musí počkat

"Já i Marek Jankulovski na druhé straně obrany jsme se po stranách hodně snažili podporovat ofenzívu, bylo tam dost centrů i střel. Nakonec to mohlo skončit ještě vyšším rozdílem," věděl, že řada dalších šancí zůstala nevyužita. "No jo, užili jsme si to hezky," culil se stoper David Rozehnal. "Jen mě mrzí, že jsem hned v úvodu zápasu nedal tu šanci. Holt si na první gól v nároďáku musím počkat. Ale když budeme dál vyhrávat a já čekat na gól, tak mi to vůbec nebude vadit," dodal.

Hráči se shodovali, že proti tak slabému soupeři většina z nich nikdy nehrála. "Asi ne," připustil Rosický. "Andorra, se kterou jsme hráli minulou kvalifikaci, je o něco lepší. Ale přistoupili jsme k zápasu maximálně zodpovědně, pořád jde o body," mínil Ujfaluši. "Asi to tak má být, když je nasadí do kvalifikace. Až to někdo nahoře rozhodne jinak, můžeme se o tom bavit," uvažoval Marek Kulič. "Aspoň jsme si víc zaútočili a byl to takový lepší trénink na Irsko."

Slováci se zvedli

Většinu z Brücknerova výběru překvapila vysoká výhra Slováků 5:1 ve Walesu, s tím asi nepočítal vůbec nikdo. "To je fakt. Hodně se zvedli," pochválil našeho souseda Ujfaluši. "Wales má rázem druhou porážku a vždycky je lepší, když jeden z těch silnějších hned na úvod kvalifikace trochu ztrácí," přiznal obránce Fiorentiny.

Rosický však jako jediný řekl, že ho Slováci nešokovali ani v nejmenším. "Byl jsem přesvědčený, že tam zvítězí. Už po našem zápase u nich jsem říkal, že pořád mají dobrý tým a udělali velký krok dopředu. S námi to nezvládli a je vidět, že se z toho poučili."

Reklama

Související témata: