Hlavní obsah

Britský tisk se posmívá výkonu Velšanů proti Slovensku

LONDÝN

Velšský drak nebyl ani tak zavražděn, jako rozpitván a vyvěšen do vitríny, napsal v neděli britský The Independent o sobotním debaklu fotbalových reprezentantů Walesu 1:5 se Slovenskem v kvalifikaci mistrovství Evropy. Slováci hráli na úrovni superhvězd, napsal komentátor listu. Podobně ocenily hostující mužstvo i další deníky.

Článek

Velšský brankář Paul Jones chytal při svém 50. reprezentačním startu strašlivě, soudí Independent. Díry v obraně a slabý výkon gólmana kritizovali všichni novináři. Televize Sky se zaměřila na Jonesův nový účes a prohlásila, že ho brankář nepochybně brzy změní.

Independent připomněl, že prohra se Slovenskem byla jednou z nejvyšších porážek v 98 let dlouhých dějinách velšského fotbalu. Ještě více (1:7) prohráli Velšané v roce 1908 s Anglií. Pískání domácích fanoušků, které začalo už v prvním poločase, bylo zcela zasloužené.

Velšská katastrofa je podle The Sunday Times o to zdrcující, že Slovensko lze sotva počítat mezi evropskou fotbalovou aristokracii. Nedělník ovšem nepíše, kam by zahrnul Velšany. The Guardian má v tomto bodu jasno a napsal, že Wales zůstává ve fotbale národem třetího řádu; vyhlídky týmu na postup na ME jsou podle něj nulové. Slováci nejsou ve skutečnosti žádné hvězdy, ale v Cardiffu vypadali jako mistři světa.

The Sunday Times cituje trenéra velšského národního týmu, podle něhož Slováci vypadali v zápase lepší, než ve skutečnosti jsou, a Velšané naopak hůř. John Toshack také připomněl, že domácím chybělo pět hráčů.

Reklama

Související témata: