Hlavní obsah

Koller: Spravil jsem si chuť, kéž mi to vydrží!

Další dva zářezy přidal v sobotu na své konto nejlepší kanonýr české fotbalové reprezentace Jan Koller. Při výhře 7:0 nad San Marinem se předvedl i jako schopný nahrávač. Po zápase byl kanonýr Monaka spokojený, že protrhl letošní střeleckou smůlu.

Článek

Po měsíci jste se zase trefil a opět v reprezentačním dresu, jak jste viděl svoje góly?

Byl to těžký zápas, i když se to podle výsledku nezná. Soupeř bránili v šestnáctce v devíti lidech. Proto považuji za nejdůležitější první gól Marka Kuliče. Co se týká těch mých, před prvním jsem si naběhl na první tyč, Milan Baroš mi tam poslal perfektní centr, takže nebyl problém to trefit. Před druhým jsem si počkal u zadní tyče, míč prošel až ke mně, takže jsem míč uklidil do brány.

Sedm gólů je dost, ale mohlo jich být i víc...

To je sice pravda, ale jsme spokojení i s těmi sedmi. Tyhle zápasy jsou o prvním gólu. Ten jsme dali brzy, pak přišel druhý a po něm už jsme chtěli hrát pro diváky a hlavně si zápas užít, bez žlutých karet a zranění.

S Milanem Barošem jste si tak říkajíc vyměnili gólové přihrávky. Vaše spolupráce znovu funguje, jak má?

Určitě. Dlouho jsme spolu nehráli, chvilku se rozehrávali a pak nám to opět sedlo. I když to bylo proti slabšímu soupeři. Hlavně, aby to takhle pokračovalo a vyhýbala se nám zranění.

Zpočátku to vypadalo, že vám zápas zrovna nesedí...

Chvilku mi trvalo, než jsem se dostal do hry. Sanmarinci bránili hodně natěsno, pořád jich kolem mne bylo několik. Po druhém gólu začali odpadat. Vytvořili jsme si i další šance, i když za hustého deště a na stále těžším trávníku to nebyl jednoduché.

Dlouho jste se nemohl trefit ani v Monaku, pomohly vám ty dva sobotní góly psychicky?

Samozřejmě. Už před utkáním jsem říkal, že pro mne je tento zápas velice důležitý právě kvůli střelecké sebedůvěře. V Monaku jsem se trápil nedostával se do šancí. Teď jsem si spravil chuť, kéž mi to vydrží! Doufám, že na sobotní podvečer střelecky navážu v dalších utkáních.

Mohl jste dát i hattrick...

Na to jsem nemyslel, spíš jsem koukal, kdo z kluků stojí lépe, abych mu přihrál. Mohli jsme dát víc gólů jako tým. Jak už jsem řekl, těch sedm tref platí a máme tři body, to je podstatné. Další branky si snad šetříme do Irska.

V Irsku český tým dvakrát za sebou prohrál, jak to vidíte ve středu?

Oba zápasy si pamatuji. Irové jsou velmi těžký soupeř. Myslím si, že to bude dvakrát náročnější duel, než zářijové utkání na Slovensku. Přesto tam pojedeme uhrát co nejlepší výsledek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články