Hlavní obsah

Kováč se připravuje, že v Irsku nastoupí v záloze

V sobotu při utkání proti San Marinu skončil fotbalový reprezentant Radoslav Kováč pouze na tribuně, kde sledoval kanonádu svých spoluhráčů. Ve středu proti Irsku ale možná bude jednou z hlavních postav českého mužstva v boji proti sveřepému týmu, který se chystá odčinit krutou prohru na Kypru.

Článek

Trenér Karel Brückner s defenzivním hráčem Spartaku Moskva podle všeho počítá do středu zálohy, aby mohl na pravou stranu přesunout Jana Poláka. Brückner už v minulých dnech naznačil, že zvažuje několik variant, jak jedenáctku v Dublinu poskládat. Po jeho nedělním rozhovoru s Kováčem se zdá být tajenka téměř vyřešena.

"S trenérem jsme spolu chvíli poseděli a vypili kávu. Naznačoval mi, že bych mohl nastoupit, taková možnost prý rozhodně existuje," řekl dnes Kováč novinářům a potvrdil, že jeho místo by mělo být ve středu zálohy. "Trenér ví, že tam pravidelně hraji v klubu, na pozici jsem zvyklý a věřím, že bych to zvládnul," tvrdil univerzální hráč, s nímž může kouč počítat i na různé posty v obranné řadě.

Kováč se cítí být na těžký úkol připraven, ale nechce předbíhat, zda se v úvodní sestavě skutečně objeví. "Bude to náročný zápas a každý z nás by chtěl být na hřišti. Ve finále to je ale jedno, hlavně abychom uspěli," řekl fotbalista.

Hráči: Už je na čase v Irsku uspět

Soupeř sice prohrál nečekaně minulý zápas, ale Kováč se nedomnívá, že by proti Čechům nastoupil s menším sebevědomím. "I na Kypru Irové vedli a nebýt neuvěřitelných individuálních chyb, mohlo to dopadnout i opačně. O to větší motivaci budou mít v Dublinu, kde budou v domácím prostředí o hodně silnější a především se dostanou ke své křídelní hře," mínil Kováč.

Velká motivace irského týmu by však mohla být vodou na český mlýn. "Máme typy hráčů pro otevřené brejky, to by nám mohlo vyhovovat. Hra ze zabezpečené obrany je nám vlastní," uvedl Kováč.

Stejně jako další hráči věří, že po předchozích dvou porážkách na irské půdě český tým uspěje. "Už je načase, protože v případě další výhry bychom měli kvalifikaci rozjetou více než skvěle," tvrdí fotbalista. Podle něj je nejbližší duel srovnatelný se zápasem v Německu. "Kdybychom vyhráli, tak by ještě více vynikla výhra ze Slovenska, které se podle mého vrátilo vítězstvím ve Walesu do postupové hry," řekl Kováč.

Ani případná výhra v Irsku by však podle něj ještě nebyla rozhodující pro postup. "Bylo by krásné mít dvanáct bodů po čtyřech zápasech, ale kvalifikace bude ještě dlouhá a podle mého přinese i další překvapení," uvedl k bojům ve skupině D.

Reklama

Související témata: