Hlavní obsah

Fotbalisté byli po utkání v Irsku rádi za remízu

DUBLIN

Těžký zápas sehráli čeští fotbalisté v Irsku a po remíze 1:1 si sice udrželi vedení ve skupině D, ale také přišli o první kvalifikační body. Trenér Karel Brückner i hráči po zápase svorně přiznali, že remíza z Dublinu má obrovskou cenu a v budoucnu se její hodnota ještě projeví.

Článek

Brückner na tiskové konferenci uvedl, že přes avizované útočné záměry je remíza je cenná. "Soupeř byl totiž velmi dobrý a vůbec nebylo znát, že mu několik hráčů chybělo. Stejně tam zůstalo šest až sedm nejlepších fotbalistů, a my především v závěru měli hodně starostí s udržením výsledku," prohlásil kouč.

Přes Jana Poláka šel sice jediný gól soupeře, ale jinak se prý nezvyklé role na kraji hřiště zhostil výborně. "Jednou sice měl Duff více prostoru, ale jinak bych Honzu pochválil, patřil k nejlepším. A nemyslím, že byl obětován, protože bylo zřejmé, že na levý kraj musí jít hrát on, nebo Plašil a bylo jedno, kdo z nich to bude," tvrdil Brückner.

Útočník Jan Koller splnil roli reprezentačního kanonýra dokonale, ale během utkání prý utržil nespočetně ran. "Byli jsme na tu tvrdost připravení, tady se jinak nehraje. Oni ale přidali i rychlost a sehráli velmi dobrý zápas. Bod je proto velmi dobrým počinkem pro jarní zápasy," řekl Koller, který se prý snažil před svým gólem hlavně trefit branku. "Žádná velká rána to totiž nebyla, ale jsme rádi, že šla přesně, protože byla rychlou odpovědí na vedení soupeře," připomněl útočník, že šlo o zlomový okamžik zápasu.

Irská tvrdost se dala očekávat

Kapitán mužstva Tomáš Rosický neměl příliš možností se zapojit do útočných akcí, zvlášť po přestávce se hra odehrávala spíše po krajích hřiště. Vyrovnávací gól ale přišel po jeho akci. "Snažil jsem se rychle míč přenést k Honzovi, protože obrana byla trochu otevřená a já věděl, že může mít dost prostoru na střelu," popsal akci ze 64. minuty.

Irové podle něj hráli velmi tvrdě, ale tak, jak se dalo očekávat. "Záludnost v tom nebyla, tady to tak chodí, s tím se musí počítat. I proto musíme být za tohoto vývoje s bodem spokojeni, máme za sebou slušný podzim," uvedl Rosický.

Záložník Jan Polák měl těžkou roli: měl uhlídat hvězdného Duffa a hodně dlouho se mu to dařilo. Až před gólem soupeře na své levé straně zaváhal a Duff se prosadil. "Byl ohromně nepříjemný, umí si poradit s dvěma hráči najednou a mrzí mě, že nakonec rozhodla jediná jeho akce," litoval norimberský středopolař. On se prý na rozdíl do svých spoluhráčů se záludností setkal. "Dostal jsem nezvykle hodně ran loktem do obličeje," uvedl Polák.

Vývoj utkání se dal podle Čecha očekávat

Brankář Petr Čech si oproti duelu se San Marinem nemohl stěžovat na nedostatek práce, do šestnáctky mířilo mnoho ostrých centrů a Irové prokázali, že jim tento způsob hry sedí. A ukázali, že mají svou sílu. "Už v prvním poločase si dokázali vypracovat několik šancí, ale takový způsob a vývoj utkání se dal přece očekávat. Vzhledem k vývoji duelu jsme spokojeni, odsud se body vozit lehce nebudou," předpověděl český gólman.

Irský trenér Steve Staunton výsledkem alespoň na čas oddálil hlasy, že má odstoupit. Po zápase ale byl zklamán, že jeho tým nevyhrál. "Musím být zklamán. Myslím že jsme měli na vítězství a tři body. Měli jsme přece řadu šancí," litoval ztracených bodů a pochvaloval si, že jeho hráči předvedli zlepšený výkon oproti minulým zápasům. "Stáli proti nám ale top hráči a top trenér, musíme se s remízou smířit a dál bojovat," mínil kouč.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články